čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V dalekém Rusku se zázrak nekonal, Olomoučanky podlehly týmu Kazaně ve třech setech

Ani v odvetném utkání Poháru CEV volejbalistky Olomouce na velkoklub z ruské Kazaně nevyzrály. V Tatarstánu prohrály s domácím Dinamem stejně jako v domácím utkání 0:3 a jejich cesta druhým nejvyšším evropským pohárem skončila.

Pětinásobné šampionky ruské ligy a vítězky Ligy mistryň z roku 2014 dostávaly svěřenkyně Jiřího Teplého od úvodu pod tlak. „Dostávaly nás hlavně servisem. Už v prvním postavení měly šňůru bodů na podání,“ hodnotila úvodní sadu, v níž získala Olomouc pouze 11 míčů, Adriana Přibylová.

Ta nahradila v sestavě na liberu nemocnou Chorvatku René Sain. „Dozvěděla jsem se to v pondělí ráno, v den odletu, když René nasadili antibiotika“ líčila.

Druhá sada nabídla zlepšenou hru Hanaček, které se oklepaly z úvodního šoku a dokázaly dotahovat své útočné akce do vítězné konce. Ani to však na ruský velkoklub nestačilo a set prohrály rozdílem devíti bodů.

Třetí sadu začal domácí favorit náporem a vybudoval si náskok, který dokázala Olomouc v závěru už jen kosmeticky upravit.

„Kazaň je jiná liga. Byla to rychlovka,“ okomentovala Přibylová odvetné utkání, jež trvalo 67 minut.

„Pro mě a celý tým to byla velká zkušenost a zážitek. Nevím, jestli se to ještě někdy zopakuje,“ dodalo na závěr olomoucké libero.

Dinamo Kazaň – VK UP Olomouc (25:11, 25:16, 25:16)

Sestava: Košická, Michalíková, Kubínová, Dedíková, Andreeva, Orvošová, Sajdová, Strušková, libero Přibylová

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.