pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucké volejbalistky bojovaly na horké ostravské půdě jako lvice, vyhrály 3:2

První semifinálové utkání Českého poháru nabídlo v Ostravě drama, které musel rozseknout až tiebreak. V tom se radovala Olomouc, která veze domů velmi cenné vítězství. K postupu do finále potřebuje zvítězit i v domácí odvetě. Ta se hraje 11.února ve Sportovní hale UP od 17 hodin.

Úvodní set nabídl boj o každý míč, ale o krok dopředu byla po většinu jeho průběhu Ostrava. V závěru setu za stavu 19:18 šla podávat ostravská Toufarová a byl to klíčový moment. O pár chvil později zvyšovala esem na 21:18 a donutila trenéra Teplého sáhnout pro time out. Ten nepomohl a Ostravanky vyhrála úvodní sadu 25:19.

Do druhého setu poslal lodivod Olomouce novou posilu Ivanu Mifkovou a byl to výborný tah. Slovenská smečařka, jež se vrací po delší pauze zpět na palubovku, zatlačila domácí celek dělovým servisem a Univerzita rázem vedla o čtyři body (2:6). A bylo ještě veseleji, když po šňůře Martiny Michalíkové vedla už 10:3. Ostrava se zmátožila a zásluhou servisu Petry Kojdové snížila na tři body (7:10). Nicméně komplikace odmítla kapitánka Katarína Dudová, která přišla na servis za stavu 11:13 a odcházela při osmibodovém vedení Hanaček (11:18). Ty o pár chvil vyrovnaly průběh utkání na 1-1.

Ve třetí sadě se opakoval scénář z úvodu druhé, kdy Mifková zatlačila domácí servisem a Olomouc šla do vedení o tři body (2:5). Vysokoškolačky měly velkou oporu i v Janě Napolitano-Šenkové, která byla téměř bezchybná a skládala míče z těžkých pozic. Po jejím servisu vedly hostující hráčky o sedm bodů (4:11). Zbytek setu už kontrolovaly a ujaly se v prvním semifinále vedení 2-1 na sety.

Na čtvrtý set by olomoucké hráčky nejraději rychle zapomněly. Strhla se v něm totiž velká kalamita, ale ne sněhová, nýbrž Ostravská. Průběh byl devastující, o čemž vypovídal i výsledek na jeho konci 25:7.

Naštěstí se její následky podařilo odklidit včas, ale nebylo to jednoduché. Ostrava v tiebreaku vedla 5:3, ale při servisu Napolitano-Šenkové byl stav rázem 5:8. Do koncovky se šlo za vyrovnaného stavu 11:11 a napětí se dalo krájet, ale pak zavelelo k útoku duo Šenková-Mifková. Prvně jmenovaná dala utkání i vítěznou tečku.

Další utkání hrají Hanačky tuto sobotu. V rámci extraligy přivítají na domácí palubovce od 17 hodin Ostravu. A půjde o přímý souboj o druhé místo v tabulce, tak neváhejte a přijďte fandit!

TJ Ostrava – VK UP Olomouc (25:19, 15:25, 17:25, 25:7, 12:15)

Sestava: Dedíková, Michalíková, Dudová, Čutuk, Napolitano-Šenková, Sajdová, libero Sain

Střídaly: Mifková, Košická, Strušková, Kubínová

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.