úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Olomoučanky zvládly ligové utkání s Ostravou a posunuly se na druhé místo v tabulce

Už podruhé v jednom týdnu se utkaly na palubovce volejbalové celky z Olomouce a Ostravy. První, pohárový zápas, vyšel lépe pro olomoucké hráčky, které na horké ostravské půdě vyhrály 3:2 na sety. Sobotní ligový zápas Olomoučanky doma zvládly také a posunuly se tak na druhé místo v ligové tabulce.

Hanačky hrály od začátku v sestavě Michalíková, Napolitano Šenková, Dedíková, Strušková, Kubínová a Sain. První set začal lépe pro domácí hráčky, hlavně díky dobrým podáním Moniky Dedíkové. Vypracovaly si náskok 11:4, který se ale ke konci setu začal zužovat. I tak ale Olomoučanky dokázaly za povzbuzování publika vyhrát první set 25:22.

Druhý set byl od o poznání vyrovnanější, než ten předchozí. Týmy si svého soupeře držely na dohled. Veseleji bylo pro olomoucké hráčky až v druhé polovině setu, kdy odskočily soupeři na bodový rozdíl pěti bodů (18:13). Ostrava se ještě snažila o obrat, ale nezmohla nic proti šťastnému úderu při posledním míči Moniky Dedíkové, který vybrala hlavou. 25:17, 2:0 na sety.

Třetí set patřil především skvělé Janě Napolitano Šenkové, která zařídila svým skvělým podáním a hře v poli vedení Olomouce 9:2. Ostrava s takovýmto skóre už jen těžko mohla něco dělat, navíc, olomoucké hráčky měla za zády tentokrát mocnou základnu skandujících fanoušků, což je také hnalo dopředu. Ostravě se hra rozpadla a ve třetím setu totálně herně propadla. Hanačky vyhrály i třetí set poměrem 25:13.

Další zápas hrají Olomoučanky 7. února v Praze, o dva dny později hrají nedaleko, ve Šternberku, na domácí palubovce se představí zase v sobotu 11. února proti Ostravě v odvetném pohárovém zápasu.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.