pátek 29. března 2024 Taťána

Volejbalistky zvládly první krok mezi čtyři nejlepší týmy středoevroské ligy, poradily si s Bratislavou

Olomoucké volejbalistky zvítězily ve včerejším utkání hladce nad Slávií EU Bratislava a stále živí naději na postup mezi nejlepší čtyři týmy středoevropské ligy. O ten se utkají zítra v přímém souboji proti maďarskému celku Vasas Óbuda Budapest.

Domácí trenér Teplý využil šířky svého kádru a do utkání poslal hráčky, které v poslední době dostávaly méně příležitostí. Začátek utkání byl vyrovnaný pouze do stavu 9:9, než na servis přišla Darina Košická. Její podání natropilo soupeřkám velké starosti a Univerzita rázem vedla 13:9. Čtyřbodový náskok vysokoškolačky uklidnil a sestava ve složení Andreeva, Kubínová, Košická, Mifková, Strušková, Ćutuk a Přibylová začala přidávat další body. Úvodní sadu nakonec získala Univerzita jedenáctibodovým rozdílem (25:14).

„V poslední době jsme měli nahuštěný program, ale máme široký kádr, tak jsme rozložili síly i na ostatní,“ hlásil trenér Teplý.

A jeho slova potvrzovaly Hanačky i ve druhé sadě, když při podání Šárky Kubínové šly do vedení 5:0, načež hostující trenér reagoval oddychovým časem. Bratislava se po něm probrala, ale pouze na tři míče (5:3), pak opět úřadovala na servisu Košická (10:3). Univerzita, jež se sehrávala de facto až v utkání, byla pozorná a dál navyšovala své vedení (16:8, 20:10). Druhý set vyhrála poměrem 25:15.

Ve třetím setu zatlačily bratislavskou Slávii servisem Ćutuk s Andreevou a vysokoškolačky rázem vedly 11:3. Čerstvé vítězky Slovenského poháru, ale neskládaly zbraně a snížily na čtyři body (11:7). Hanačky však rychle reagovaly a jejich vedení narostlo až na rozdíl deseti bodů (22:12). Poté se vkradlo do jejich hry několik nepřesností, které donutily domácího lodivoda k time outu (22:16). Ten domácí družstvo uklidnil a vyhrálo 25:17.

Ivana Mifková si tak odbyla vítěznou premiéru před domácím publikem, k níž přispěla 15 body. V utkání byla vidět i Košická, která zaznamenala o dva body méně a s šesti body na bloku se blýskla chorvatská zeď Ćutuk.

„Holky ukázaly svou kvalitu. S výsledkem jsem spokojený,“ zhodnotil utkání kouč Olomouce.

Už zítra hrají Hanačky ve Sportovní hale UP od 17 hodin proti Maďarkám o postup na závěrečný turnaj MEVZA. Přijďte je podpořit.

VK UP Olomouc – VK Slávia EU Bratislava (25:17, 25:17, 25:16)

Sestava: Andreeva, Košická, Mifková, Strušková, Ćutuk, Kubínová, libero Přibylová

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.