čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Olomoučanky zvládly první venkovní zápas s Ostravou, dnes je čeká další. Chystá se i výjezd fanoušků

Volejbalistky Olomouce si zkomplikovaly cestu do finále, když doma podlehly v úvodním semifinále Ostravě 1-3. O den později dokázaly sérii srovnat vítězstvím 3-0. Do Ostravy odcestovaly s nutností minimálně v jednom utkání zvítězit. Což se jim včera podařilo a už dnes můžou slavit postup do finále.

Olomouc si vypracovala hned v úvodu mírný náskok (6:9), o který později přišla. Ostrava se dostala i do vedení 11:10, ale ani jí nevydrželo dlouho. Rozhodující chvíle prvního setu přišly za stavu 13:13, když se míče na podání ujala Monika Dedíková. Ta zaznamenala devítibodovou šňůru a rázem byl stav 22:13 pro Univerzitu. Vysokoškolačky hrály výborně v poli, na blocích a zakončovaly výměny vítěznými útoky. Zaslouženě tak ovládly úvodní sadu třetího semifinále poměrem 25:15.

Hostující hráčky navázaly ve druhé sadě na závěr první a ujaly se vedení 4:1. Ovšem Ostrava se dokázala zmobilizovat a nejenže dotáhla náskok (5:5), ale dostala se i do tříbodového vedení. To držela až do druhého technického time outu, bylo však pouze jednobodové (16:15). Následovala přetahovaná o každý bod až do stavu 21:21. Další bod patřil Nikol Sajdové, ke které se přidala vzápětí přímým bodem z podání kapitánka Dudová (23:21). Domácí však dokázaly srovnat (23:23), pak se o slovo přihlásila opět Sajdová, která zařídila nekompromisním útokem středem setbol. Ten Ostravanky skoro proměnily odvrátily, ale Dedíková dokázala na poslední chvíli vyškrábnout míč téměř ze země. Výměna pokračovala, aby ji mohla na síti ukončit Jana Napolitano – Šenková, která doťukla tvrdou smeč Michalíkové, jež ostravské hráčky nedokázaly zpacifikovat.

Raketový nástup měly Olomoučanky do třetí sady, když vedly v prvním technickém time outu o sedm bodů (8:1). Ostrava záhy dokázala vedení Olomouce snížit na dva body (6:8). Nepříjemnost potkala domácího trenéra Pommera, když se mu zranila Ivana Plchotová a z palubovky odkulhala. Přesto dokázal domácím tým stáhnout vedení Univerzity na jediný bod (11:12). Trenér Teplý reagoval střídáním, když poslal na hřiště Košickou. Klid poté dodala Hanačkám při svém servisu dvěma esy Veronika Strušková (16:11). Ty hnala za vítězstvím i početná skupinka fanoušků, kterým klub vypravil autobus. Vysokoškolačky zvítězily 25:17 a celkově 3-0.

Semifinále pokračuje dnes čtvrtým zápasem a Olomouc může slavit v Ostravě postup do finále.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.