čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Prostějov nepřipustil další prohru. Finálová série se přesunuje do Olomouce za stavu 1:1

Olomoucké volejbalistky nedokázaly po druhé v řadě porazit Prostějov a vezou tak do Olomouce remízu 1:1 na zápasy. Druhý finálový zápas skončil výsledkem 3:0 pro Prostějov. Série se nyní přesouvá do Olomouce, kde se ve středu a čtvrtek odehrají minimálně další dva zápasy.

Pro olomoucké volejbalistky byl úvod utkání trochu šokující. Za stavu 4:0 pro Prostějov sáhl trenér Olomouce k prvnímu timeoutu. Ani ten však volejbalistky neuklidnil a jízda Agelek pokračovala. Caselisová posílala jedno dělové podání za druhým a Olomouc měla na přijmu velké problémy. Rázem byl stav 8:1 pro Prostějov. Hanačky se ale nakonec vzchopily a dokázaly skóre dotáhnout na remízový stav 11:11. V závěru setu byl Prostějov nekompromisním katem a vyhrál 25:19.

Druhý set už probíhal o něco vyrovnaněji, ale Olomouc srážely nevynucené chyby a špatný příjem. Zato Prostějov svoji hru oproti prvnímu duelu zlepšil. Skóre bylo vyrovnané až do stavu 17:17, ale od této chvíle byly jistější Agelky a došly si i pro další vítězný set v poměru 25:20. 

Olomoucký trenér Jiří Teplý zkoušel vystřídat všechny hráčky a snažil se tak dát týmu nový impulz. Za stavu 8:5 pro domácí přišla do hry Bernarda Ćutuk a hned v první výměne získala bod pro Hanačky. Olomouci ale nebyly změny nijak platné a přes všechnu snahu prohrály i poslední set. První mečbol ještě dokázaly odvrátit, ale druhý už proměnila Napolitano svým špatným podáním. Utkání tedy skončilo pro Olomouc prohrou 0:3.

Do Prostějova přijel slušný počet olomouckých fanoušků a dokázaly Hanačkam vytvořit téměř domácí atmosféru. I přes mírné komplikace, kdy organizátoři nevpustili fanoušky s bubny na spodní tribunu, mohutně povzbuzovali a překřičeli domácí příznivce. Ve sportovní hale v Olomouci již neomezovaní bubeníci dozajista nahecují své favoritky během středečního a čtvrtečního zápasu. 

"Prostějov lépe servíroval a byl odvážnější. My jsme byli zakřiknutí. Vždycky když jsme dotáhli Prostějov, tak jsme přestali hrát. Chtělo to víc nasazení a hrát obětavěji v obraně. Finále je ale pořád otevřené a může to dopadnout jakkoliv," komentoval utkání trenér Jiří Teplý.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.