čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Volejbalistky přejely na domácí palubovce hladce Brno, skvěle podávala Kubínová i Košická

S týmem z Brna se v 6. extraligovém kole střetly volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc. Vysokoškolačky hostily silné Královo Pole a dokázaly si s ním poradit ve třech setech.

Vývoj prvního setu zápasu Králova Pole v Olomouci předznamenala úvodní bodová série domácího celku při podání Košické, po níž to bylo 7:1. Hanačky nadále zvyšovaly svůj náskok až na 12:4, teprve poté se Brno dostalo ke korekci skóre. Jenže od stavu 21:15 se na servis postavila nejzkušenější domácí volejbalistka Napolitano Šenková a už k němu nikoho nepustila - 25:15.

Také druhé dějství otevřela bodovou šňůrou servírující Olomoučanka Košická, ale vedení 4:1 univerzitě dlouho nevydrželo. Až od stavu 7:9 se domácí celek začal dostávat zpět do hry a klíčový zlom nastal v koncovce při podání Napolitano Šenkové (18:16, 24:16).

Úvod třetí sady vypadal na rychlý konec celého duelu. Domácí nahrávačka Kubínová vydržela na servisu až do stavu 6:0, jenže hostující Suchá kontrovala na 6:5. A znovu se musela míče ujmout Napolitano Šenková, která servírovala od stavu 16:14 na 23:14. Olomoucké volejbalistky měly nakonec s královopolskými soupeřkami méně práce, než možná samy očekávaly.

„Domácí tým byl lepší ve všech činnostech. Teď jsme hráli se třemi elitními týmy v soutěži, takže do Vánoc nás čeká důležitá pasáž, kdy chceme vyhrát vše a v lednu se posunout do lepší čtyřky,“ plánuje kormidelník Králova Pole Marek Rojko.

„V prvních dvou setech to byl z naší strany velmi koncentrovaný výkon téměř bez chyb. Soupeře jsme zatlačili servisem a výsledkem byla naše komfortní výhra. Pod kontrolou jsme měli i začátek třetí sady, pak ale hosté zkvalitnili servis, dostali nás pod tlak a nám trvalo do druhého technického timeoutu, než jsme se uklidnili a zápas dovedli do vítězného konce,“ konstatoval domácí kouč Jiří Teplý.

Další ligový duel čeká univerzitu již tuto sobotu, kdy se od 18 hodin představí na palubovce nedalekého Přerova.

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.