čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Do Olomouce zavítají týmy ze Slovinska a Maďarska. Domácí volejbalistky čekají zápasy MEVZA Cupu

Zatímco ostatní tuzemské týmy mají během týdne volno a připravují se na víkendové pokračování extraligy, pro volejbalistky Olomouce to neplatí. V rámci Středoevropské ligy na ně čekají dvě důležitá utkání proti týmům ze Slovinska a Maďarska.

 „Jsou to mančafty evropské třídy a k vidění bude kvalitní volejbal,“ těší se trenér Jiří Teplý. Jeho svěřenkyně mají letos soutěž výborně rozehranou, když dokázaly přivést z úvodních pěti venkovních utkání hned čtyři vítězství a v desetičlenné tabulce jim momentálně patří druhé místo.

„Věříme si, že můžeme v domácím prostředí uspět a přiblížit se Final Four,“ přemítá před duely olomoucký lodivod Teplý.

Hanačky ovšem nečeká nic jednoduchého. Nejprve sehrají v úterý utkání proti Kamniku, který se v loňském ročníku probojoval až do finále MEVZY - jak se ve zkratce lize říká. „Loni jsme u nich prohráli 3:1, ale mají dost změněný kádr, takže se zdají být slabší než loni,“ přibližuje situaci okolo slovinského vicemistra, kterého opustily zahraniční opory Kostičová a Kolevová.

Ve čtvrtek pak narazí na celek z Maďarska. „Budapešť je zase hodně složená ze zahraničních hráček. Loni jsme je porazili a chceme to zopakovat,“ míní olomoucký stratég.

Tým z hlavního města Maďarska opravdu doznal hodně změn. K týmu se připojily dvě bývalé mládežnické reprezentantky Itálie – nahrávačka Viettiová a blokařka Cappelliová, které obě měří shodně 187 centimetrů. Když k tomu přidáme ještě reprezentační univerzálku Bosny a Hercegoviny Simičovou a americkou blokařku Haneline, které jsou o centimetr vyšší, tak jejich základní šestka budí respekt.

„Takové týmy v Olomouci nehrají každý den. Věřím, že fanoušci dorazí na kvalitní evropský volejbal a poženou nás za vítězstvím,“ přeje si před klíčovými duely trenér Teplý.

Utkání startují od 17 hodin. Ve středu je na programu maďarsko-slovinské utkání.

Tisková zpráva | Foto Jan Kvapil

Štítky volejbal, MEVZA, sport, turnaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.