úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Šternberské volejbalistky hlásí posilu, z Českých Budějovic přichází Sandra Kotlabová

Vedení volejbalového Sokola Šternberk řešilo po loňském úspěšném ročníku, kdy tým obsadil sedmé místo, nelehký úkol. Hledalo náhradu, která by zacelila místo na postu univerzálky po odchodu Orvošové do sousední Olomouce. A mnohé svým výběrem překvapilo, když přivedlo neznámou dívku z jihu Čech.

Dá se říct, že Sandra Kotlabová byla pro příznivce z Hané po svém příchodu naprosté „no name“. Znali ji pouze doma v Českých Budějovicích, kde hrála první ligu žen. Potom se však naskytla možnost posunout se o stupínek výš, do extraligy.

„Nad nabídkou jsem dlouho neváhala, byla to skvělá příležitost zkusit si nejvyšší soutěž a zároveň dostudovat vysokou školu,“ vypráví pětadvacetiletá univerzálka, která slavila třikrát v řadě postup do extraligy. Ovšem ani v jednom případě se jí nedočkala. „V Budějovicích jsme chtěly hrát extraligu, ale vedení Jihostroje nás do soutěže nepustilo. To byl také jeden z důvodů mého přestupu,“ dodává.

Do extraligového kolotoče dokázala zapadnout, byť to chvilku trvalo. „V extralize se hraje určitě rychleji a více se kombinuje, to bych viděla asi jako největší rozdíly,“ popisuje úskalí přechodu z první ligy do nejvyšší soutěže.

„Jsem ráda, že jsem do toho šla, jsou to pro mě cenné zkušenosti. Holky i trenéři jsou super,“ pochvaluje si, ale zároveň si povzdechne: „Jen by to chtělo trošku víc štěstí při zápasech.“

Štěstí je to, co letos Sokolkám opravdu schází. Po pár zápasech musela na operaci Kulová a zdravotní trable se nevyhnuly ani Oborné, a tak rázem chybělo trenéru Hrochovi čistokrevné libero. Dočasný comeback tak musela ohlásit jeho asistentka Janečková.

V působení rodačky z Českých Budějovic získal tým i jednu další výhodu. Studuje totiž magisterský obor fyzioterapie na Fakultě tělesné kultury. Pokud tedy zrovna neskládá míče na palubovku, tak pomáhá spoluhráčkám s protahováním či posilováním.

„Samo o sobě to není jednoduché studium, máme povinnou praxi, a když se k tomu přičte ještě volejbal, tak mi moc času nezbývá.  Ale skloubit se to zatím dá a vyhovuje mi to. Doufám, že to tak bude i v budoucnu,“ říká o studiu.

Kromě zkoušek ji čeká i zatěžkávací období na hřišti. Šternberk se momentálně nachází mimo postupovou osmičku a nutně potřebuje začít bodovat, aby se do ní prokousal. Příležitostí k tomu bude mít dost, když doma přivítá Frýdek-Místek, Fénix Brno nebo Přerov.

„V play-off stále věřím, teď v lednu máme soupeře, nad kterými máme šanci vyhrát a tím postoupit v tabulce mezi osmičku. Poctivě se připravujeme, tak doufám, že se v novém roce konečně projeví naše společná práce a dřina,“ říká odhodlaně na závěr Sandra Kotlabová.

Tisková zpráva | Foto Facebok Volejbalový klub - TJ Sokol Šternberk

Štítky volejbal, Šternberk, posila, Kotlabová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.