čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Volejbalistky Prostějova prohrály v Poháru CEV s Fenerbahce 0:3

Volejbalistky Agelu Prostějov prohrály v úvodním čtvrtfinále Poháru CEV s Fenerbahce Istanbul 0:3 po setech 11:25, 21:25 a 15:25. Utkání trvalo pouze 65 minut. Odveta je na programu ve středu 12. února v Istanbulu.

Tým Fenerbahce s českou reprezentantkou Anetou Havlíčkovou splnil roli favorita a české mistryně převyšoval ve všech směrech. V úvodním setu povolil bojácně působícím domácím pouze 11 míčů. Prostějovu se nedařilo zakládat útočné akce, těm navíc chyběla přesnost. Soupeř si zato vytvářel tlak i důrazným podáním.
   

Hanačky dokázaly vzdorovat pouze v druhém setu, kdy Maleševičovou v základní sestavě nahradila Gambová. Domácím fungovala obrana na síti a také se prosazovaly v útoku, kde se dařilo zejména Carterové a Borovinšekové. Prostějov díky tomu vedl 11:7 a před koncovkou ještě 19:18. Závěr setu už ale probíhal opět v režii hráček Fenerbahce.
   

Ve třetí sadě volejbalistkám Prostějova utekl začátek na 3:8. I když se ještě vzchopily a srovnaly částečně krok, podařilo se jim uhrát pouze 15 míčů a koncovku už zkušený turecký tým snadno zvládl.
   

Volejbalistky Fenerbahce měly hlavní oporu ve smečařce Kimové, kterou Hanačky jen s obtížemi bránily. Havlíčková si připsala 11 bodů.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.