pátek 29. března 2024 Taťána

Mentálně retardovaný muž si vyšel na chvíli na dvůr u domu, už téměř týden po něm pátrá policie

Policie pátrá po třiadvacetiletém, mentálně retardovaném muži, který zmizel 17. března z dvorku u domu v Moravském Berouně. Do dnešního dne o sobě nepodal žádnou zprávu.

Hledaný muž se jmenuje Martin Girga, je narozen v roce 1992 a trvalý pobyt má nahlášený v Šumperku. Kriminalisté se nyní obrací i na občany, zda-li nemají nějakou informaci o pohřešovaném muži. Ten odešel 17. března v dopoledních hodinách z domu v Moravském Berouně v části Ondrášov, s tím, že jde ven na dvůr u domu. "Do domu se již nevrátil a do současné doby o sobě nikomu nepodal žádnou zprávu. Muž trpí duševní poruchou a je mentálně retardovaný," sdělila policejní mluvčí Pavla Štenclová.

Muž má 23 let, vypadá však na 20 - 25 let, je 160 cm vysoký, štíhlé postavy. "V době odchodu měl na sobě oblečenou černou mikinu s kapucí, modré tepláky s bílým proužkem a černé mokasíny," řekla Štenclová.

Muž má poznávací znamení ve formě tetování, které má na levé paži – lebku se zuby. Na levém předloktí má vytetované ornamenty. Také špatně vyslovuje hlásku "ř".

"Žádáme občany, kteří pohřešovaného viděli nebo ví, kde se nachází, ať volají na linku 158 nebo informace sdělí na nejbližší policejní služebně," uzavřela Štenclová.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.