pátek 29. března 2024 Taťána

Srážka dvou ultralightů si vyžádala život pětašedesátiletého pilota

V sobotu 27. srpna došlo u obce Dlouhá Loučka je srážce dvou ultralightů. Letadla havarovala do pole, ze třech pilotů jeden nehodu nepřežil.

Ke srážce ultralightů došlo v 18:50 u obce Dlouhá Loučka. "Nehodu oznámil pilot třetího letounu, který letěl společně s havarovanými stroji. Po střetu obě letadla havarovala do pole," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. 

"K události ihned vzlétl vrtulník s posádkou letecké záchranné služby z Olomouce a taktéž vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci výjezdového stanoviště ve Šternberku. Na místě nalezeny tři zraněné osoby," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Bezprostředně po pádu zahynul na místě pětašedesátiletý pilot, dva piloti z druhého stroje (60 a 68 let) byli se zraněními převezeni do olomoucké nemocnice.

Příčiny, okolnosti i míra zavinění letecké nehody budou předmětem dalšího šetření policie.

Na místo dorazili také hasiči, kteří asistovali při vyproštění dvou zraněných pilotů a vypomohli záchranářům při ošetření. Na místě taktéž provedli nutná bezpečnostní opatření a zabezpečení pro případ vzniku požáru. Celková výše škody je předběžně odhadnuta na 4 miliony korun.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR, HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.