pátek 29. března 2024 Taťána

Kempy letos nabídnou lepší vybavení i více akcí

Více kulturních akcí, nové ubytovací kapacity i atrakce chtějí v létě svým hostům nabídnout kempy v Olomouckém kraji, aby obstály v konkurenci ostatních ubytovacích zařízení. Loňskou sezonu si provozovatelé kempů pochvalovali. Návštěvnosti pomohlo nejen počasí, ale i zhoršená bezpečností situace ve světě, kvůli které lidé častěji trávili dovolenou v tuzemsku.

Vybavené stany plánuje v létě nabídnout návštěvníkům kemp Krásná Morava na kraji Olomouce. „Ve stanu by měly být postele, stolky, vařič a možná i lednice, aby rodinám s dětmi stačilo přijet se spacákem a nemusely s sebou vozit vybavení," řekl srávce kempu Petr Čamek. Vedení kempu uvažuje také o přistavení jednoho či dvou karavanů. „Zároveň chystáme spoustu akcí pro návštěvníky. Doplníme také hrací prvky pro děti, jako jsou houpačky či skluzavky," podotkl Čamek.

Správa Morava Campu v Mohelnici na Šumpersku před letní sezonou zrekonstruovala restauraci, ve které hodlá nabízet více místních specialit. Návštěvníci nyní mohou ochutnat například pivo z produkce pivovaru Welzl z nedalekého Zábřehu. „Opravili jsme také zahrádku a terasu," řekl vedoucí kempu Zdeněk Čapák.

Rodiče s dětmi mohou v mohelnickém kempu využívat také dětskou hernu, ve které jsou kromě hraček a různých her například i výtvarné potřeby. „Každý čtvrtek tam pořádáme program pro maminky, které jsou na mateřské," podotkl Čapák.

Novinky chystá i rekreační středisko Rio Star u Moravského Berouna na Olomoucku, které bylo v roce 2015 otevřeno v areálu bývalého dětského tábora. „Budeme pokračovat v country festivalu. Pokud se nám podaří získat sponzory, tak chceme uspořádat větší akce pro hosty a jejich děti. V plánu máme například noční zábavy," řekla Vladimíra Šišmová, která má na starost provoz rekreačního střediska.

Rekreační středisko Rio Star zároveň rozšíří ubytovací kapacity. „Do léta chceme postavit novou přízemní ubytovnu, protože hosté mají větší zájem o pokoje se sociálním zařízením než o samostatné chatky," podotkla Šišmová, podle které se uvažuje také o vybudování brouzdaliště pro děti.

V Olomouckém kraji fungovalo v roce 2015 podle údajů Českého statistického úřadu 14 kempů, ve kterých bylo 339 pokojů, 1242 lůžek a 915 míst pro stany a karavany. Počet kempů v Olomouckém kraji se v posledních letech příliš nemění. Zvyšují se ale rozdíly v kvalitě. Zatímco některé kempy výrazně investují do modernizace ubytovacích kapacit i nabídky atrakcí a služeb, tak jiné poskytují pouze základní údržbu.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.