pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Podmínky pro lyžování v Jeseníkách jsou stále dobré, stále však platí druhý lavinový stupeň

Stále dobré sněhové podmínky nabízí v závěru zimní sezony lyžařské areály v Jeseníkách, kde je díky značné zásobě sněhu v provozu většina lyžařských areálů. Upravené jsou v Jeseníkách i běžecké trasy, řekl dnes dispečer Horské služby Jeseníky. Zájem lyžařů však už polevuje a provozovatelé vleků se pomalu chystají sezonu ukončit. V Jeseníkách stále platí druhý stupeň lavinového nebezpečí.

Na sjezdovkách v Jeseníkách je nyní od zhruba 40 centimetrů do více než 150 centimetrů sněhu v nejvyšších polohách. „Za poslední dva dny připadlo tři až pět centimetrů čerstvého sněhu," uvedl dispečer, podle kterého běžecké trasy v Jeseníkách jsou nadále upravené.

V provozu jsou vleky například na Červenohorském sedle na pomezí Jesenicka a Šumperska. „Sněhové podmínky jsou velmi dobré, dostatek sněhu na svazích. Nový přírodní sníh, parádní lyžovačka," uvedli provozovatelé areálu.

Lyžuje se také v Petříkově na Šumpersku. „O víkendu tady máme ještě nějaké kurzy. Budeme v provozu minimálně do neděle 24. března," řekl dnes provozovatel areálu Kaste František Kaštyl, podle kterého je sněhu dostatek. O případném prodloužení sezony rozhodne zájem lyžařů.

Vleky budou o víkendu v provozu i v Jonas Parku v nedaleké Ostružné, kde je na sobotu naplánována tradiční akce Zamykání svahu. „Na programu jsou závody na lyžích pro děti, slavnostní sjezd v maskách, vyhlášení nejlepší masky a zabíjačkové speciality," oznámili provozovatelé areálu.

Otazníky zatím visí nad víkendovým lyžováním v Hlubočkách u Olomouce. Vleky jsou tam díky technickému sněhu zatím v provozu, avšak návštěvnost už výrazně slábne a také ubývá sněhu. „Zda vleky pojedou i o víkendu, to zatím netušíme. Příští dva dny má totiž pršet. Určitě ale o víkendu pojede bobová dráha, protože má být 16 stupňů," řekl provozovatel Michal Stojmenov.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.