středa 17. dubna 2024 Rudolf

Z extraligy se bude sestupovat přímo. Nikdy s tím nebudu souhlasit, říká Erik Fürst

Český svaz ledního hokeje včera rozhodl o novém systému postupu a sestupu klubů mezi soutěžemi. Pro týmy z Tipsport extraligy to znamená, že sestupovat bude nejhůře umístěný klub v základní části extraligy. Do extraligy pak postoupí vítěz play off druhé nejvyšší soutěže. V Tipsport extralize bude tento princip zaveden od sezony 2019/20.

„Nikdy jsem s tím nesouhlasil, nesouhlasím s tím a souhlasit s tím nikdy nebudu,“ uvedl v suchém prohlášení generální manažer HC Olomouc Erik Fürst.

My do toho nemáme co mluvit, shodují se hráči

„Zachytil jsem to, je to zajímavá změna, ale my hráči k tomu asi stejně nebudeme moci nic moc říct. Doteď to fungovalo tak, že i kdybychom byli celou sezónu poslední, měli jsme možnost zachránit všechno v baráži,“ zamyslel se brankář HC Olomouc Branislav Konrád.

„Nevím, jestli tlak na hráče ze strany vedení bude větší, než je teď, nebo ne. Když budeme hrát nahoře, tak nebude,“ uzavřel s gólman Kohoutů.

„Hlavy pomazané na svazu to rozhodly, my jako hráči do toho vlastně nemáme co mluvit. Na druhou stranu rozumím tomu, že pro kluby z druhé nejvyšší soutěže to bude mnohem atraktivnější,“ nechal se slyšet obránce HC Olomouc Jan Jaroměřský.

Foto hc-olomouc.cz, Michaela Valsová

Štítky hokej, postup, sestup, HC Olomouc, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.