pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucko

K výročí 450 let od svého založení nabízí Univerzita Palackého limitovanou edici turistické známky

Univerzita Palackého v Olomouci vydala speciální limitovanou edici turistické známky, která byla vytvořena k příležitosti 450. výročí univerzity.

Kraj spustí nové kotlíkové dotace, pokryjí 95 % nákladů

Nízkopříjmové domácnosti v Olomouckém kraji budou moci získat dotaci až 95 % na výměnu starých kotlů na tepelná čerpadla a kotle na biomasu, podle programu připravovaného Ministerstvem životního prostředí.

Olomoucká zoo otevřela nové pavilony safari. Už jste je viděli?

Zoo Olomouc otevřela novou atrakci - safari s vláčkem a volnými výběhy, které sloučily původní výběhy a umožňují zvířatům žít podobně jako ve volné přírodě.

Samička zoborožce, odchovaná v Zoo Olomouc pomocí maňáska, vyrostla a odjela do ciziny

Olomoucká zoo úspěšně odchovala mládě zoborožce kaferského, které bylo následně přesunuto do nového domova v Zoologické zahradě v La Palmyre, na jihozápadě Francie, s podporou evropského záchovného programu (EEP).

Pedagogická fakulta UP získala nominaci na cenu Mosty 2022 za soubor dvou atlasů

Katedra speciální pedagogiky na Univerzitě Palackého byla nominována na prestižní cenu Mosty za publikaci dvou atlasů, které se zaměřují na vzdělávání studentů se speciálními potřebami a podporu zaměstnanosti pro osoby s postižením v ČR.

Olomoucká zoo má nové zvířátko, jedná se o nadšeného houbaře

Olomoucká zoo přivítala nového obyvatele - klokánka krysího. Tento druh vačnatce je novinkou pro zoo, protože se zde ještě nikdy předtím nechovával.

Orientační běžci Olomouckého kraje zahájili na konci března sezónu

V sobotu 25. března se uskutečnil závod krajského žebříčku orientačních běžců v Zdětíně, kterého se zúčastnilo celkem 357 sportovců z různých věkových kategorií. Centrem závodu byla biatlonová střelnice a závod probíhal v okolních lesích.

V Olomouci se rozvíjí vědecké projekty v oblasti nano a biotechnologií

Závěrem minulého roku byl dokončen významný vědecký projekt Univerzity Palackého v Olomouci, který se zaměřoval na rozvoj předaplikačního výzkumu v oblasti nano- a biotechnologií.

Olomoucká zoo má vzácnou hrdličku. Na světě je pouhých 81 jedinců

Zoo Olomouc získala z německého Karlsruhe samce hrdličky sokorské, jednoho z nejvzácnějších živočišných druhů na světě. Poslední sokorce byla v přírodě pozorována v roce 1972 a dnes jich žije pouze 81 v lidské péči.

Do Červeného kostela se můžete podívat již v květnu

Olomoucký kraj rekonstruoval kostel, který dříve sloužil jako sklad knih. Po dokončení rekonstrukce bude kostel opět přístupný veřejnosti a bude sloužit jako kulturní stánek pro koncerty, přednášky a další akce.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.