čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoucko

Finále Miss Šantovka již tento víkend. Která z dívek se stane novou královnou krásy?

Galerie Šantovka bude již tento víkend znát jméno své nové královny krásy. Vítězka získá kromě korunky a šerpy také mnoho hodnotných cen. Nejcennější výhrou je ale příležitost nastartovat kariéru modelky.

V Olomouci bude jezdit Hurvínek, historický motoráček

V sobotu 18. března 2023 se uskuteční první letošní jízdy historickými vlaky v Olomouci. Zvláštní vlaky sestavené z motoráčků M 131.1 "Hurvínek" pojedou z olomouckého hlavního nádraží na veletrh For Model 2023.

AFO uvede snímky oscarových nominací. AFO začne na konci dubna

AFO představuje 52 snímků v Mezinárodní a Československé soutěži a klání krátkých filmů. Témata filmů zahrnují oblasti jako astronomie, etologie, dějiny umění, ekonomie a umělá inteligence.

Sbírka potravin hledá dobrovolníky. Sbírejte s námi potraviny pro chudé

V Olomouci se koná Sbírka potravin, kterou pořádá Potravinová banka v Olomouckém kraji ve spolupráci s Maltézskou pomocí Olomouc. Každý může přispět darováním trvanlivých potravin a hygieny v den sbírky, nebo se zapojit jako dobrovolník.

Milovníci Francie! V Olomouci začal týden francouzské kultury

V Olomouci probíhá Festival Bonjour, podporující francouzský jazyk a kulturu. Nabídne 24 akcí, včetně literárních večerů, koncertů, divadelních představení, filmových projekcí, workshopů, procházek městem a degustace francouzské kuchyně.

V Pevnosti poznání si můžete nechat vyšetřit znaménka či změřit cukr. Univerzita Palackého připravila Veletrh zdraví

Přijďte na dvoudenní Veletrh zdraví v Olomouci a získejte nové informace o zdraví těla i duše. Nabídka zahrnuje měření tuků a cukrů v těle, přednášky o lidském mozku, technologiích pro sportovce a sekci o léčebných účincích konopí.

Olomoucký kraj dá na sport dětí několik miliónů

Olomoucký kraj nabízí dotační program na podporu sportu dětí a mládeže s 3,8 milióny korun. Žadatelé mohou žádat o podporu na náborové akce, dopravu, údržbu a nákup vybavení pro mladé sportovce. Příjem žádostí začíná 11. dubna.

V Olomoucké zoo se narodili oryxové

středa, 8. března 2023, 19:17OlomouckoKultura

V Olomoucké zoo se narodili oryxové

Olomoucká zoo úspěšně chová jihoafrické oryxy. Několik z nich bylo dovezeno z Namibie v 70. letech a staly se základem stáda. Nedávno se narodilo několik mláďat.

Českopolské setkání dobrovolníků a jejich koordinátorů proběhlo v Olomouci. Navštívili seniory v Chválkovicích

V Olomouci se konalo čtvrté setkání dobrovolníků a koordinátorů v rámci aktivity Erasmus+. Účastníci se učili využívat své dovednosti v praxi, například při organizaci zábavného programu pro seniory.

Pohmatem v kloace zjišťovali pohlaví mladých krokodýlů v Olomoucké zoo

Zoologická zahrada Olomouc má pět nových krokodýlů čelnatých a pomocí palpace určili, že jsou to samečci. Mláďata budou brzy přemístěna do jiných zoo.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.