sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomoucko

Pro gorily se vybíraly staré telefony. Díky recyklaci pomohou se získáním vzácného kovu tantalu

Univerzita Palackého a Odbor cestovního ruchu, kultury a sportu sbíraly v Olomouci nepotřebné mobilní přístroje. Sebralo se jich 286, aby se recyklovaly a pomohly ochránit gorily a tropické deštné lesy.

Podnikatelem roku 2022 Olomouckého kraje je Gerald Rausnitz z Meopty

Gerald Rausnitz získal titul EY Podnikatel roku Olomouckého kraje 2021. Jeho společnost zaměstnává více než 1 800 lidí a dosáhla tržeb přes 3,6 miliardy korun.

Zoo Olomouc přesídlila zubra, nyní je v Plzni

Samec zubra evropského Omar, narozený v roce 2020 v Zoo Olomouc, právě odcestoval do spřátelené Zoo Plzeň, kde se stane chovným samcem v tamním stádě.

Olomoucká zoo získala vzácného daňka, na světě jich není ani tisíc

Samice vzácného daňka mezopotámského vážící se vydala z Francie a dorazila až do Olomouce. Nyní patří do skupiny složené ze dvou samic a samce a v budoucnu se má stát matkou.

Zoo Olomouc se rozloučila s 36letou hrošicí liberijskou jménem Blanka

V Olomoucké zoo uhynula 36letá samice hrošíka liberijského, jménem Blanka. Dlouhodobě trpěla artrózními změnami pohybového aparátu a vzhledem k bolestivosti a nemožnosti pohybu byla provedena eutanázie.

Změna autobusových linek se dotkne zastávek kousek od nádraží v Olomouci

Od 14. 2. do 19. 4. 2023 se budou konat stavební práce v ulici Pasteurova, což ovlivní provoz na komunikaci a autobusové linky č. 14, 15, 21, 19 a 51 budou jezdit po změněné trase bez zastávky Na Špici.

Olomoucká zoo slaví, mají nový přírůstek u gibonů

V olomoucké zoologické zahradě se narodilo další mládě gibona. Samice ukázala svého malého lara, který se narodil 15.1.2023 a je barvy černé po matce.

Fakultní nemocnice Olomouc má nově analyzátor mateřského mléka. Kromě něj přibyly i dávkovače kyslíku pro novorozeňata

Mateřské mléko je důležité pro optimální růst a vývoj donošených dětí, ovšem ještě větší je jeho význam u předčasně narozených dětí. Snižuje riziko onemocnění a zlepšuje duševní a fyzický vývoj dítěte.

Dětským pacientům bude poskytována paliativní péče díky finančnímu příspěvku od Nadace rodiny Vlčkových

Olomoucká fakultní nemocnice nabídne odpovědi na otázky, jak správně poskytnout paliativní péči, jak ji zajistit u dětských pacientů a jak pomáhat nemocným dětem a jejich rodinám, díky kurzům pro personál.

Bude mít Olomouc halu? Město si nechá zpracovat analýzu

Olomoucká radnice si nechá zpracovat analýzu porovnávající tři možné varianty multifunkční haly, která má nahradit letitý zimní stadion nedaleko centra města. Odborníci porovnají finanční náročnost investice i náklady na 30 let provozu haly.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.