sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomoucko

Bývalé vojenské sklady v Olomouci byly vydraženy za 353 milionů korun

Rozlehlý areál bývalých vojenských skladů v sousedství rušné Velkomoravské ulice v Olomouci, který už léta bez užitku chátrá, byl dnes v elektronické aukci vydražen za 353 milionů korun. Vyvolávací cena činila 300 milionů korun. Jméno...

Olomoucké výstaviště chystá večerní prohlídky palmového skleníku

Netradiční večerní prohlídky svého palmového skleníku nabídne příští týden v pátek návštěvníkům Výstaviště Flora Olomouc, které se tímto způsobem připojí k šestému ročníku Olomoucké muzejní noci.

Student sociologie dělal výzkum mezi olomouckými bezdomovci. Někdo na něj zavolal policii

Včera dopoledne řešili olomoučtí strážníci telefonické oznámení o bosém mladém muži, který sedí u prodejny potravin v ulici 1. máje v Olomouci a působí malátně.

Začíná velká rekonstrukce Erenburgovy ulice. Podívejte se, kudy povede objížďka

V pátek 10. května započne v Hejčíně velká rekonstrukce Erenburgovy ulice. Od pátku se silnice úplně uzavře a po rekonstrukci zde budou řidiči jezdit po tichém asfaltu. Hotovo by mělo být v září.

AKTUÁLNĚ: Hasiči zasahují u požáru náklaďáku, který převážel prasata

U požár kabiny nákladního vozidla mezi obcemi Chabičov a Mutkov na Olomoucku zasahují hasiči ze Šternberka, Bohuňovic a Huzové.

Pes se jeho majiteli vysmekl z vodítka. Strážníci řešili případy zatoulaných psů

Dvě oznámení o volně pobíhajících psech ve Smetanových sadech a v ulici Partyzánská v Olomouci řešili v pondělí strážníci.

Olomoučtí skauti oslaví 100 let svého vzniku i unikátní výstavou

Olomoučtí skauti zvou na výstavu “100 let spolu”. Výstava se uskuteční od 12. května do 30. června v Pevnosti poznání v areálu Korunní pevnůstky v Olomouci.

Kino Metropol v rámci cyklu Umění v kině představí tvorbu vídeňských malířů Klimta a Schieleho

Olomoucké kino Metropol pokračuje v jarním cyklu Umění v kině. Po mistrovských dílech otce impresionismu Claudu Monetovi, které Metropol promítal na začátku dubna, přichází na řadu dva výjimeční výtvarníci, kteří způsobili na přelomu 19. a 20....

Muž zabil ochrnutou manželku i nemohoucí tchyni. Soud mu zmírnil trest

Olomoucký vrchní soud dnes snížil třiašedesátiletému Rostislavu Kotalovi trest vězení z patnácti na deset let za usmrcení jeho ochrnuté manželky a nemohoucí tchyně. Odsoudil ho místo vraždy za zabití, kde je sazba mírnější. Odvolací soud vzal v...

V Tovačově se mimořádně objevilo hejno patnácti kvakošů nočních

Ornitologové v Tovačově zaregistrovali hejno patnácti kvakošů nočních, kteří se běžně na střední Moravě v tuto dobu nevyskytují.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.