čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Olomoucko

Zloděj v Šantovce ukradl pět parfémů a dárkovou kazetu. Způsobil škodu za šestnáct tisíc

V pátek odpoledne ukradl neznámý pachatel v parfumerii v Galerii Šantovka v Olomouci pět parfémů značky Chanel o různém obsahu a dárkovou kazetu s parfémem značky Moschino.

Zimní údržba silnic a chodníků v Olomouckém kraji se letos prodraží

Jako výrazně náročnější hodnotí letošní zimní údržbu správci silnic v Olomouckém kraji, kteří kvůli četnějšímu a vydatnějšímu sněžení posílají do terénu techniku i personál častěji než obvykle.

Volejbalistky Olomouce letos poprvé v lize prohrály. Olympu doma podlehly 0:3

V neděli ovládly letošní ročník Českého poháru, v úterý bojovaly o semifinále evropského CEV Cupu v rumunském Bacau a už dnes vstoupily volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc do nadstavbové části extraligy. V repríze týden starého pohárového...

Dopravu dnes řidičům komplikuje mrznoucí déšť, silný vítr a mlha

Mrznoucí déšť může dnes ráno zkomplikovat cestu řidičům na severu Olomouckého kraje. Hlásí ho silničáři na Šumpersku. Ve stejném okrese a zároveň i v sousedním Jesenicku navíc fouká silný vítr.

Potřebujete pomoci se zaplacením kroužků pro děti nebo školy v přírodě? V Olomouci máte možnost

Necelých 160 tisíc korun je umístěno ve Fondu pomoci olomouckým dětem pro 1. výzvu pro předkládání žádostí o podporu v roce 2019. Peníze poslouží jako příspěvek na mimoškolní aktivity žáků. Žádosti je možné podávat od 4. února do 22. února.

Nejstarší žirafa Zaira z olomoucké zoo musela být kvůli nemoci utracena

V olomoucké zoo musela být tento týden utracena nejstarší žirafa ze stáda. Měla nemocné klouby a už se kvůli silným bolestem nemohla ani pohybovat.

FOTOGALERIE: Sigma padla v prvním zápasu jarní části doma s Jabloncem 1:2

Fotbalisté Jablonce vydřeli v předehrávce 20. ligového kola vítězství 2:1 v Olomouci a v úvodu jarní části sezony se posunuli na třetí místo tabulky. Severočechy poslal v rušném závěru v 78. minutě do vedení Vojtěch Kubista, v 87. minutě sice...

Karel Brückner dostal cenu Evropského hnutí fair play

Fotbalový trenér Karel Brückner v Olomouci převzal cenu Evropského hnutí fair play s podtitulem Spirit of Fair Play. Podle bývalého reprezentačního kouče je sport fair play sám o sobě. "Sport jako takový nemá konkurenci co se týká fair play," řek...

POLITICKÁ KORIDA: Jak se cítí zastupitelé v novém funkčním období a co je zatím nejvíce překvapilo?

Jednou za čtrnáct dní pro vás máme na Olomoucké Drbně vždy nový díl Politické koridy, kde se ptáme zastupitelů na témata týkajících se Olomouce. V aktuální koridě jsme se zeptali zastupitelů, jak hodnotí první tři měsíce v nové funkci.

Vlastivědné muzeum otevírá výstavu kresby amerického písničkáře Dylana

Zhruba pět desítek grafických listů pocházející z tvorby amerického písničkáře Boba Dylana zdobí od tohoto týdne prostory Vlastivědného muzea v Olomouci. Zabraly největší výstavní sál svaté Kláry. Signované grafické kresby pocházejí ze soukromé...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.