čtvrtek 28. března 2024 Soňa

VIDEO: Policie hledá zloděje, kteří fyzicky napadají a poté okrádají chodce v Uničově

Olomoučtí kriminalisté prověřují čtyři loupežná přepadení v Uničově, které se staly od konce prosince do druhé poloviny ledna. Policisté se domnívají, že za přepadeními by mohli být stejní pachatelé, a vyzývají veřejnost ke spolupráci.

Přepadení se stala na ulici Boženy Němcové, Plzeňské, u křižovatky ulic Komenského a Pionýrů a v ulici Sadová za parkem Míru. Přepadení byli vždy muži, a to ve věku od šestačtyřiceti let do čtyřiasedmdesáti let. "Tyto měl někdo neznámý nejprve fyzicky napadnout, povalit je na zem, prohledat je a okrást o peněženku. Všichni napadení utrpěli zranění. Ve dvou případech se tohoto protiprávního jednání měly dopustit dvě osoby," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Pachatelům teď za jejich činy hrozí až desetiletý pobyt ve vězení. "Kriminalisté předpokládají, že všechny tyto případy spolu souvisejí. Na všech usilovně pracují, důkladně a pečlivě prověřují všechny získané informace a poznatky, kamerové záznamy nevyjímaje. Žádnou z informací nepodceňují. Při prověřování se jim podařilo zajistit kamerový záznam, a to z blízkosti místa loupežného přepadení u parku Míru," řekla k jednomu z přepadení Urbánková.

Právě tyto osoby by mohli být důležitými svědky přepadení v parku. "Jedna z těchto osob měla na hlavě pokrývku, a to buď oranžové, nebo červené barvy," upřesnila Urbánková.

Kriminalisté se tímto obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc. Pokud by někdo z občanů tyto osoby, které mohou být důležitými svědky, z přiložené fotografie nebo kamerového záznamu poznal, nebo by k nim disponoval jakýmikoliv informacemi, ať  neprodleně kontaktuje kriminalisty územního odboru Olomouc buď osobně, nebo telefonicky na adrese Žižkovo nám. 4, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158. Rovněž i osoby, které jsou na kamerovém záznamu zachyceny, se mohou se svým svědectvím přihlásit olomouckým kriminalistům na uvedené adrese, nebo prostřednictvím linky 158.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.