čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Dvacetičtyřhodinové čtení z Bible startuje v Olomouci už v pondělí

V pondělí 26. března začne v kapli sv. Jeronýma na olomoucké radnici Bible 24. Unikátní projekt čtyřiadvacetihodinového čtení z Bible se koná v rámci Paschalie Olomucensie a letos jde už o šestý ročník.

Texty, na kterých vyrostla kultura Evropy, se budou číst od pondělí 26. března od 17 hodin do úterý 27. března 17 hodin. Do čtení se může zapojit každý zájemce, který se přihlásí na webových stránkách projektu. A nemusí jen aktivně číst, ale i kdykoliv v průběhu 24 hodin přijít a čtené texty si poslechnout. Do čtení se pravidelně zapojují nejen představitelé politického, akademického a společenského života, ale také sportovci, studenti, zástupci občanských iniciativ, národnostních menšin a řada dalších. Čtení probíhá také v cizích jazycích, například v angličtině, němčině, polštině, ukrajinštině, maďarštině, portugalštině nebo španělštině. „Letos poprvé budou první hodiny čtení tlumočeny i do znakového jazyka,“ uvedl za organizátory Josef Kořenek.

O čtyřiadvacetihodinové čtení z Bible je každý rok větší a větší zájem. Loni se ho zúčastnilo na 500 lidí, online rezervace byly zaplněné i v nočních a časně ranních hodinách. Věřím, že i letos toto číslo pokoříme,“ dodal Kořenek.

Bibli 24 pořádají České katolické biblické dílo, Římskokatolická farnost sv. Mořice a Dcery sv. Pavla. Jedná se o výjimečný projekt, který má svůj počátek v Římě a v České republice nemá obdoby. Prostory kaple sv. Jeronýma, umístěné uvnitř olomoucké radnice, dodávají čtení zvlášť v nočních hodinách neopakovatelnou atmosféru.

Paschalia Olomucensia bude pokračovat koncertem izraelské zpěvačky Yasmin Levy a filmovými středami. Více o programu se dozvíte zde.

Tisková zpráva

Štítky bible, čtení, 24 hodin, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.