úterý 19. března 2024 Josef

FOTO/VIDEO: Podívejte se, jak probíhá demolice mostu v Komenského ulici

Dělníci demolují starý most v Komenského ulici. Demolice je součástí na jaře zahájené stavby rozsáhlých protipovodňových opatření v této části Olomouce. Most by měl být úplně zlikvidován do poloviny srpna.

Starý most v Komenského ulici byl na konci května kvůli zahájené výstavbě protipovodňové ochrany města a chystané stavbě dvou nových mostů uzavřen pro osobní dopravu a od začátku července přes něj nesmí jezdit ani MHD či záchranáři. Doprava byla odkloněna.

Na jaře zahájená stavba protipovodňových opatření u centra Olomouce má stát zhruba 750 milionů korun. Součástí projektu je vybudování dvou nových mostů v Komenského ulici a na Masarykově třídě. Výstavba protipovodňových opatření v této části Olomouce potrvá celkem čtyři roky a zahrnuje například výstavbu hrází a protipovodňových zdí či rozšíření koryta řeky Moravy i nábřeží.

Několik let postupně budovaná protipovodňová opatření po dokončení ochrání Olomouc před více než třísetletou povodní, zatímco nyní koryto řeky Moravy pojme padesátiletý příval vody. Celková investice je odhadována na 1,75 miliardy korun. V roce 2013 byla dokončena stavba protipovodňových opatření, díky nimž jsou před záplavami z Moravy lépe chráněni obyvatelé čtvrtí Nové Sady a Nový Svět. Nyní byla zahájena příprava protipovodňových opatření v severní části Olomouce i na opačné straně.

Autoři | Foto Jindřich Karas

Štítky demolice, protipovodňová opatření, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.