čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Muži se omylem podařilo v dílně zapálit kilogram střelného prachu. Při výbuchu utrpěl četné popáleniny

Padesátiletý muž utrpěl vážné popáleniny při sobotním výbuchu v rodinném domě v Turovicích na Přerovsku. Hasiči při zjištění příčiny exploze pracují s variantou neopatrné manipulace se střelným prachem, řekl dnes ČTK mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák. Událostí se zabývá také policie.

Exploze byla hlášena v sobotu krátce po 18:00. Zraněného prohlédla posádka zdravotnické záchranné služby, poté byl transportován do nemocnice v Přerově. "Bude předán dále na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě," uvedl Hošák.

Podle policejního mluvčího Františka Kořínka řezal muž ve sklepní dílně domu bruskou kov. "Takto vzniklá jiskra odletěla na přibližně jeden kilogram střelného prachu uskladněného v plastové láhvi," popsal Kořínek. Kromě újmy na zdraví vznikla při explozi i hmotná škoda vyčíslená předběžně na 52.000 korun.

"Přerovští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," uzavřel policejní mluvčí.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.