sobota 20. dubna 2024 Marcela

Před nádražím napadl opilý bezdomovec strážníka pěstí, do akce se zapojil i policejní pes

V úterý v dopoledních hodinách kontroloval psovod městské policie v Přerově prostory před tamním nádražím. Zjistil, že v prostoru nádraží se pohybují podnapilí bezdomovci a verbálně napadají cestující. Při následné legitimizaci jeden bezdomovec zaútočil pěstí na policistu, který se musel bránit.

Psovod nejprve kontaktoval opilou trojici a vyzval bezdomovce k prokázání totožnosti. Ti nejprve odmítali a zvyšovali svou agresi, a proto si psovod vyžádal posily.

"Následně se při předkládání občanského průkazu jeden z bezdomovců na strážníka vrhl a udeřil ho pěstí. Dalšímu útoku zabránil psovod za použití donucovacích prostředků a ostatní dva opilce držel z dosahu pes, aby je nenapadlo se k útoku připojit. Po příjezdu posil byl zákrok dokončen a útočník spoután. V konečné fázi zákroku se do něj pokusil zapojit další z partičky, ale jeho pokus skončil již v zárodku a on v poutech," stojí na oficiálním webu přerovských strážníků.

Útočník nadýchal 2,9 promile a převzala si ho státní policie, jeho kamarád nadýchal 3,2 promile a vyvázl z celého incidentu s pokutou.

Čtěte více:

Foto pixabay.com | Zdroj Městská policie Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.