sobota 20. dubna 2024 Marcela

Úmyslně založený požár, při kterém se zranila jedna osoba, zaměstnal tři jednotky hasičů

V úterý před půl čtvrtou odpolední byl nahlášen na operační středisko hasičů požár domu v Přerově-Újezdci. Při požáru se lehce zranila jedna osoba, hasiči později zjistili, že požár byl založen úmyslně.

K požáru ihned vyjeli profesionální hasiči z Přerova a také dobrovolní hasiči z Újezdce a Horní Moštěnice. Při příjezdu na místo hasiči zjistili, že požár zachvátil celé přízemí domu, oheň se dostával také do podkroví. Hasiči tedy začali požár likvidovat několika proudy vody, zhruba po půl hodině nahlásil velitel zásahu úplnou likvidaci požáru.

"V průběhu likvidačních prací hasiči kontrolovali celý dům termokamerou, vyhledávali skrytá ohniska a zakouřené prostory odvětrávali. Díky rychlému zásahu hasičů se podařilo uchránit sousední dům, který stál v těsné blízkosti," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Podle mluvčí hasičů se na místo v 19:30 vrátili vyšetřovatelé. "Škoda přesáhne jeden milion korun. Na místo se vrátil vyšetřovatel, znovu prohlédne dům. Došetřují se příčiny, s největší pravděpodobností jde o úmyslné zapálení," doplnila večer Hacsiková.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.