pátek 29. března 2024 Taťána

Policisté zadrželi muže a ženu, kteří na Přerovsku ve velkém šířili marihuanu, pervitin a extázi

Přerovští policisté dopadli v těchto dnech devětadvacetiletou ženu a dvacetiletého muže, kteří podle nich ve velkém distribuovali na Přerovsku drogy.

Žena se zaměřovala na distribuci pervitinu, mladík v Přerově prodal za více než rok ve dvou stovkách případů marihuanu a také tablety extáze. Oba za tuto trestnou činnost dosud nebyli souzeni, stíháni jsou na svobodě, řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Mladíka zadrželi policisté v ulici Na Odpoledni na konci února. „Od září roku 2015 prodával v Přerově marihuanu, a to nejméně ve 216 případech v množství jednoho gramu za částku 200 korun. Jedné osobě prodal celkové množství 130 gramů," uvedla mluvčí. Od počátku roku 2016 distribuoval podle kriminalistů na Přerovsku i tablety extáze, které předával minimálně čtyřem lidem. „Jednalo se o celkové množství 109 tablet v částce 200 korun za kus," doplnila policejní mluvčí.

V polovině února zadrželi policisté také devětadvacetiletou ženu z Přerova, která podle nich prodávala a distribuovala na Přerovsku pervitin. Policisté ji sledovali delší dobu, zadržena byla v Seifertově ulici. Prodeji se údajně věnovala od začátku roku 2015 až do zadržení. „Pervitin prodávala dalším zájemcům, a to buď za finanční prostředky nebo za protislužby ve formě dodání léků, které slouží k výrobě drog, a jednou látku předala výměnou za elektroniku," doplnila mluvčí.

Oba podezřelé policisté stíhají na svobodě. Hrozí jim až pět let vězení. Mezi mužem a ženou není žádná vzájemná vazba, každý páchal trestnou činnost samostatně, dodala mluvčí.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.