čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Muž na Štědrý den napadl svoji matku, policie ho vykázala ze společné domácnosti

Vánoce by měly být svátky klidu a míru, bohužel v některých rodinách to neplatí. Odpoledne 24.prosince napadl jednatřicetiletý muž svou matku, na kterou měl už v minulosti útočit. Policie ho z domu vykázala, ale ještě ten den se do domu vrátil. Na Přerovsku zase napadl muž partnerku za údajnou nevěru.

Celý incident se odehrál kolem patnácté hodiny v obci na Konicku. Jednatřicetiletý muž se s matkou pohádal a posléze ji také fyzicky napadl. „Matky se zastal bratr útočníka, a proto byl napaden také. Na místo byli přivoláni policisté, kteří zjistili, že k útoku došlo mezi osobami blízkými ve společné domácnosti a že se zdaleka nejedná o první takový případ. Agresívní útoky muže policisté opakovaně řešili již v minulosti,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Jednání muže vykazovalo znaky domácího násilí, a proto policisté využili zákonného oprávnění a útočníka ze společné domácnosti vykázali po dobu deseti dní. „Přestože byl muž o podmínkách vykázání náležitě poučen, ještě týž den je opakovaně porušil a třikrát se do domu vrátil. Z důvodu ochrany ohrožených osob byl proto policisty zajištěn. Protože jevil známky silné podnapilosti, byl i přes odmítnutí dechové zkoušky následně k vystřízlivění umístěn do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci,“ dodal Kořínek.

Protože porušil nařízené vykázání ze společné domácnosti, hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky.

Na Štědrý den neměli klid ani na Přerovsku. „Z důvodu údajné nevěry napadl na Štědrý den hodinu před půlnocí v Přerově třiadvacetiletý muž svoji stejně starou přítelkyni. Ženu napadl nejprve vulgárními nadávkami a poté i fyzicky. Zranění jí však nezpůsobil. Následně agresor napadl na stejném místě i devětadvacetiletého muže. Útočník v napadání osob pokračoval i po příjezdu policistů a jejich výzvě, aby toho zanechal,“ uvedl k případu Kořínek.

Policisté ho museli na místě zpacifikovat a nasadit mu pouta. Provedli také dechovou zkoušku, které ukázala výsledek 2,16 ‰ alkoholu v dechu. „Vzhledem k tomu a neustávajícím agresívním výpadům policisté rozhodli o umístění muže do protialkoholní záchytné stanice. Dalším šetřením policisté zjistili, že muž figuruje v seznamu osob v pátrání. Proto byl do protialkoholní záchytné stanice umístěn až po provedení dalších nezbytných úkonů,“ uzavřel Kořínek. 

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.