čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Muž se z důvodu silného kašle dostatečně nevěnoval řízení a narazil do sloupu veřejného osvětlení

K nehodě došlo včera po poledni po tom, co řidič dostal dle svých slov silný záchvat kašle. Pětapadesátiletého řidiče museli záchranáři převést do nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo.

Včera po poledni došlo v okružní křižovatce ulic Kostelecké, Tyršovy a U Stadionu v Prostějově k havárii dodávky značky Renault. Pětapadesátiletý řidič se dle svých slov z důvodu silného kašle plně nevěnoval řízení a s vozidlem přejel přes vyvýšenou střední část okružní křižovatky. Při výjezdu z křižovatky směrem z centra města poté vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení, který tím byl vyvrácen,“ uvedl mluvčí policie František Kořínek.

Při nehodě utrpěl řidič zranění, se kterým ho záchranáři převezli do nemocnice v Prostějově. Ke zranění dalších osob nedošlo. „Výše způsobené hmotné škody na vozidle a zařízení komunikace byla předběžně vyčíslena na 61 tisíc korun. Alkohol byl u řidiče vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Přestupek řidiče policisté vyřešili na místě uložením blokové pokuty ve výši 1 tisíc korun,“ dodal Kořínek. 

PK

Tisková zpráva | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.