čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Pod lyžařským vlekem ve Stříbrnicích vzplála budova. Vznikla škoda za více než čtyři miliony

V pátek 27. ledna 2017 po půlnoci přišlo oznámení na operační středisko HZS Olomouckého kraje o požáru dvou objektů pod lyžařským vlekem ve Stříbrnicích na Šumpersku.

„Na místo vyjeli profesionální hasiči z požární stanice v Šumperku a dobrovolní hasiči ze Starého Města, Hanušovic a Branné. Když jednotky přijely na místo, byl celý objekt v plamenech,“ oznámila mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Objekt byl vybudován jako zázemí u vleku, ve kterém byla kancelář, sociální zařízení a dílna na seřizování a broušení lyží. „Rozměry stavby byly 5 x 40 m, celá byla zateplená na míru vyráběnými balíky slámy a obložená dřevem. Před příjezdem hasičů se pokoušel s plameny bojovat hasicím přístrojem soused,“ dodala mluvčí.

Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik proudů vody, v průběhu likvidačních prací rozebírali konstrukce a dohašovali ohniska požáru. Velitel zásahu si na místo vyžádal energetiky, kteří odpojili objekt od elektřiny. „Majitel zajistil těžkou techniku, která hasičům pomáhala v rozebírání slaměné izolace a usnadňovala hašení. Svým rychlým zásahem jednotky uchránily nedaleko stojící kiosek o rozměrech asi 2 x 2 metry,“ dodala Hacsiková.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu v 6:40 hodin. Stav k osmé hodině ranní: likvidaci požáru velitel zásahu zatím nehlásil. Hasiči jsou stále na místě.

Výše škody byla předběžně vyčíslena na 4,5 milionu korun, co stojí za příčinou vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel. Při požáru nebyl nikdo zraněn,“ uzavřela Hacsiková. 

Tisková zpráva | Foto HZS | Zdroj HZS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.