Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Gastronomie

Podkova se na konci roku uzavřela, v prostorách vznikne nová restaurace s vlastní pekárnou

čtvrtek, 3. ledna 2019, 18:00OlomouckoGastronomie
 

Restaurace Podkova, která byla vyhledávaná hosty hlavně přes obědy, s úderem Nového roku zavřela. Na místě však bude zanedlouho otevřen nový podnik.

 

Nejlepší historky z restaurací za uplynulý rok aneb Mileniálové útočí a z toho lososa je cítit ryba

středa, 2. ledna 2019, 21:00Gastronomie
 

Číšníci a kuchaři už jsou od svých hostů zvyklí na ledajaký podivný požadavek nebo chování. To ale neznamená, že je čas od času něco nezaskočí. Aranžování jídla na fotku na Instagram, přebalování nemluvněte uprostřed restaurace nebo krádež palmy -...

 

Kapr na štědrovečerním menu? Dříve drahá záležitost

pondělí, 24. prosince 2018, 19:00SpolečnostGastronomie
 

Štědrý den je dnem, na který se každý rok těší snad každé dítě. Pro dospělé to je sice nejdříve období velkého vánočního shonu, ale při zasednutí ke štědrovečerní tabuli nervy opadnou. Jedno však mají všichni společné... Chtějí se sejít v tom...

 

Konec tradičního vaječného likéru? Evropská unie v něm zakazuje mléko, většina likérů ho ale obsahuje

úterý, 18. prosince 2018, 17:00SpolečnostGastronomie
 

Pro někoho jde o nepostradatelnou součást svátečního popíjení, jiní se bez něj neobejdou při přípravě domácího cukroví, třeba oblíbených vosích hnízd. Dosavadní praxe výroby vaječných likérů však možná vezme za své. Důvodem je nový výklad...

 

Testy odhalily, že v bezlepkových těstovinách byl nalezen lepek

úterý, 18. prosince 2018, 15:00SpolečnostGastronomie
 

Lidem s celiakií nebo alergií na lepek způsobuje konzumace potravin z běžné mouky zdravotní potíže. Nakupují proto bezlepkové potraviny, které jsou obvykle dražší než ty obyčejné. Spotřebitelé oprávněně očekávají, že těstoviny deklarované jako...

 

Globus v Olomouci otevřel novou moderní restauraci

středa, 28. listopadu 2018, 10:00SpolečnostOlomouckoGastronomie
 

Poctivá kuchyně, pekárna, cukrárna i řeznictví a k tomu čerstvost a kvalita – to jsou prověřené kvality hypermarketů Globus, ve kterých zákazníci se svými rodinami nejen nakupují, ale třeba také obědvají. Právě restaurace se nyní v Olomouci stala...

 

Vánoční ryby opět zdražily. Další růst cen obchodníci v dohledné době nečekají

sobota, 24. listopadu 2018, 19:00SpolečnostGastronomie
 

Vánoce se blíží mílovými kroky. Kromě stromků je dobré s předstihem shánět i ryby na štědrovečerní tabuli. Zjistili jsme informace o šupináčích přímo u prodejců.

 

DRBNA VAŘÍ: Samé skvělé rychlovky aneb 30 minut v kuchyni

pátek, 23. listopadu 2018, 20:30Gastronomie
 

Vypisovala jsem si všechny „drbní“ recepty, docela jsem koukala, kolik se jich tu už nastřádalo. A jak jsem si tak rekapitulovala, co všechno jsme už vařili a překvapivě i pekli, všimla jsem si, že tu chybí spousta polévek a teď přišlo ideální...

 

Restaurace Atmosphere v Šantovce mění koncept, bude sloužit jako prostor pro uzavřenou společnost či degustační večery

pátek, 23. listopadu 2018, 16:30SpolečnostOlomouckoGastronomie
 

Od září se olomoucká restaurace Atmosphere s úžasným výhledem na panorama Olomouce uzavřela široké veřejnosti. Lidé však nemusí zoufat, restaurace funguje dál, avšak slouží jako prostor pro pořádání soukromých či firemních akcí, degustační večery...

 

Velký test arašídů ukázal, že plísní v nich se lidé nemusí bát

úterý, 13. listopadu 2018, 21:00SpolečnostGastronomie
 

Solené buráky patří k tradičnímu občerstvení nabízenému hostům doma na návštěvě i v restauraci. Časopis dTest otestoval kvalitu pražených solených arašídů. Spotřebitelé se nemusí obávat o své zdraví, nezávislý test totiž ukázal, že buráky...

 
 
 

O čem píše Drbna.cz

Pozor na jarní pálení bioodpadu. Může způsobit požár

S ústupem zimy se lidé vrhají do úklidu svých zahrad. S tím se pojí i časté pálení klestí a biologického odpadu. Hasiči ale upozorňují, že pálení je v tomto období poměrně rizikové.

Aktualizováno před 5 hodinami

Střelba v Utrechtu má podle starosty tři mrtvé a devět zraněných

Tři mrtvé a devět zraněných, z nich tři jsou ve vážném stavu, si dnes vyžádala střelba v tramvaji v nizozemském městě Utrecht. Na twitteru to oznámil starosta města Jan van Zanen. Policie jako motiv nevyloučila terorismus a po střelci pátrá. Stejnojmenná provincie Utrecht zvýšila na nejvyšší stupeň varování před možným teroristickým útokem, zpřísněná bezpečnostní opatření ale platí na řadě míst v celém Nizozemsku. V pohotovosti je i armáda. Premiér Mark Rutte incident označil za znepokojivý, situaci se již věnuje krizový protiteroristický štáb.

VIDEO: Zbrojováci půjdou opět společně darovat krev. Pokusí se vytvořit nový rekord

Fanoušci a hráči Zbrojovky půjdou letos opět po roce společně darovat krev. Klub chce přitom pokořit loňský rekord, při kterém darovalo krev 140 lidí, 24 z nich bylo dokonce prvodárců. Na Transfúzním a tkáňovém oddělení FN Brno se fanoušci s hráči klubu sejdou ve středu 20. března od osmé hodiny ráno.