Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Gastronomie

Velký test arašídů ukázal, že plísní v nich se lidé nemusí bát

úterý, 13. listopadu 2018, 21:00SpolečnostGastronomie
 

Solené buráky patří k tradičnímu občerstvení nabízenému hostům doma na návštěvě i v restauraci. Časopis dTest otestoval kvalitu pražených solených arašídů. Spotřebitelé se nemusí obávat o své zdraví, nezávislý test totiž ukázal, že buráky...

 

DRBNA VAŘÍ: Carbonara jak má být

pátek, 9. listopadu 2018, 20:30BlogyGastronomie
 

Minulý víkend jsme s mým mužem trávili v Budapešti, kdo jste tam ještě nebyli, doporučuju! Před odjezdem jsme si dali mé tolik oblíbené Vapiano, což je franšíza, ve které si můžete vybrat ze spousty čerstvých těstovin s různými druhy omáček a oni...

 

DRBNA VAŘÍ: Tak trochu slavnostní nedělní menu

neděle, 28. října 2018, 10:30BlogyGastronomie
 

Víte, který významný svátek vychází na tuto neděli? Kdo jste odpověděli 100 let výročí od založení republiky, odpověděli jste samozřejmě správně. Všichni ostatní si otevřou nové okno internetu a přečtou si víc… Kuchyně první republiky byla velmi...

 

Houbařská sezóna je v plném proudu. Tady jsou tipy, jak nasbíraným houbám prodloužit život

pátek, 14. září 2018, 09:00Gastronomie
 

Houbařská sezóna je v plném proudu, houbaři se z lesů vracejí s plnými košíky. Nejobvyklejším způsobem zužitkování přebytků je sušení hub. Časopis dTest přinesl několik tipů na zpracování a uchování hub pro pozdější spotřebu. Abyste si na...

 

Na olomouckém Extreme Food Festivalu budete moci ochutnat hady nebo pečená holoubata

úterý, 4. září 2018, 10:30GastronomieZprávy
 

V areálu Letního kina v Olomouci se v sobotu 8. září bude konat Extreme Food Festival, který pořeší všechny gurmány netradičních pokrmů. Návštěvníci si budou moci vychutnat nejen různorodé pokrmy a nápoje, budou je čekat také cestovatelské...

 

DRBNA VAŘÍ: Waldorf, znáte?

pátek, 31. srpna 2018, 19:30Gastronomie
 

Začátkem týdne jsme s mužem vyrazili na nákup večeře, tak jako většinou bez plánu toho, co vůbec budeme chystat. Shoda padla hned napoprvé – salát jednoznačně, chuť na nějaký s masem taky, takže Waldorf byl jasná volba.

 

Burčáková sezóna začíná, dejte si ale pozor na jeho kvalitu

středa, 22. srpna 2018, 20:30ZprávyGastronomie
 

Běžně začíná sezóna burčáku až v polovině srpna. Díky tropickému počasí a rekordně brzké sklizni vína se letošní burčák objevil na pultech už dříve. Spotřebitelská organizace dTest se podívala na to, jak probíhají jeho kontroly, jaká jsou jejich...

 

DRBNA VAŘÍ: Malá dovolená i když nikam nejedete

pátek, 17. srpna 2018, 20:30Gastronomie
 

Pusťte si do života nové chutě a udělejte si doma takovou malou dovolenou doplněnou o trochu Středozemí. Nakrájená čerstvá bagetka, grilované maso, k němu nějaký dobrý dip, salát a sklenička vychlazeného bílého vína. To je pro mě představa...

 

Test plnotučných hořčic ukázal, že obsahují méně éček než za totality

sobota, 11. srpna 2018, 14:00ZprávyGastronomie
 

Tučná, masitá nebo nevýrazná jídla jsou rázem pikantnější, když se k nim přidá hořčice. K její výrobě nejsou konzervanty nutné, přesto je někteří výrobci přidávají. Časopis dTest otestoval 16 plnotučných hořčic a zjistil, že obsah cukru a tuku u...

 

DRBNA VAŘÍ: Pod toskánským sluncem...

pátek, 3. srpna 2018, 19:30BlogyGastronomie
 

…aneb dáme si trochu Itálie. Opakovala bych se, kdybych začínala dnešní recepty svým “na stole mi od Denisy přistály…”, ale zkrátím to, dnešek bude o rajčatech. A že ty od Denisy, čerstvě natrhané, byly ještě plné slunce a taky tak chutnaly, je...

 
 
 

O čem píše Drbna.cz

První vysokorychlostní tratě se začnou stavět v roce 2025

První vysokorychlostní tratě z Prahy-Běchovic do Poříčan a z Přerova do Ostravy se mají začít stavět v roce 2025, nádraží se letos opravují za miliardu korun. Taková témata projednával ministr dopravy Vladimír Kremlík s vedením Správy železniční dopravní cesty a generálním ředitelem Jiřím Svobodou.

Studené počasí končí, oteplí se. Bez deštníků se ale neobejdeme

Studené počasí s podprůměrnými teplotami, které panovalo v první polovině května, podle meteorologů pomalu končí. Pozvolna se bude oteplovat, nejvyšší denní teploty se mají příští týden pohybovat kolem dvaceti stupňů. I poslední květnový týden a v první polovině června by se teploty měly pohybovat kolem hodnot obvyklých pro toto období roku. Příští týden má ještě hodně pršet, někde i vydatně. V dalších týdnech bude srážek míň.

Zemanův tým odmítl další bezzásahové zóny

Expertní tým prezidenta Miloše Zemana se dnes na zámku v Lánech zabýval kůrovcovou kalamitou i vodními stavbami na Labi. Kvůli napadení stromů kůrovcem odmítl snahy rozšiřovat takzvané bezzásahové zóny v národních parcích, což se týká především Šumavy. Kritizoval také odklad stavby plavebních stupňů Děčín a Přelouč, informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Schůzky u prezidenta se zúčastnil ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO), jeho předchůdce ve funkci Tomáš Podivínský (KDU-ČSL) a jihočeská hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD).