Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Gastronomie

Průměrná cena oběda v restauracích stoupla i v Olomouci nad sto korun

pátek, 12. ledna 2018, 12:00Gastronomie
 

Moravané si letos za obědy opět výrazně připlatí. Jen za poslední rok totiž vzrostla průměrná útrata v moravských restauracích téměř o pět korun. Na mapě velkých měst už tedy není jediné, kde by se dal oběd pořídit za méně než stokorunu. Jako...

 

Restaurace Konvikt je od konce prosince uzavřena

úterý, 2. ledna 2018, 09:05GastronomieSpolečnost
 

K 22. prosinci byla uzavřena oblíbená restaurace v centru města, Konvikt. Provozovatelé to oznámili na svém facebookovém profilu.

 

Nadělte si pod stromeček exkluzivní víno z olomoucké vinotéky OpenWine

pondělí, 11. prosince 2017, 15:00Gastronomie
 

Každý rok přemýšlíte, čím obdarovat vaše blízké, aby byl dárek originální, nečekaný a hlavně potěšil. Ale co když je na to jednoduchá pomoc? Vinotéka OpenWine, působící skoro deset let v Olomouci, nabízí výběr exkluzivních vín z Jižní Ameriky,...

 

České chipsy jsou dražší a nezdravější než ty německé, ale chutnají lépe

čtvrtek, 7. prosince 2017, 10:30Gastronomie
 

Sledování sportovních přenosů ani společenské oslavy se většinou neobejdou bez brambůrků; každý Čech jich průměrně spořádá 1,2 kg za rok. Časopis dTest nechal v laboratoři otestovat celkem 19 balení solených chipsů, přičemž dva vzorky tvořily...

 

V nejlepší restauraci roku Entrée host utratí průměrně 1200 korun, měsíčně ji navštíví 2000 lidí

středa, 6. prosince 2017, 07:22SpolečnostGastronomie
 

Dva tisíce hostů obslouží v průměru měsíčně třicetičlenný personál olomoucké restaurace Entrée, která byla otevřena před dvěma lety a už si i díky šéfkuchaři Přemku Forejtovi získala renomé v tuzemsku a také za hranicemi Česka. Návštěvnost se...

 

Olomouc má nejlepší restauraci v Česku! Entrée letos porazila i pražský Alcron

pátek, 1. prosince 2017, 11:30SpolečnostGastronomie
 

Podle serveru Aktuálně.cz se stala olomoucká restaurace Entrée restaurací roku v celostátní anketě Maurerův výběr Grand Restaurant. Vaří v ní šéfkuchař Přemek Forejt, který prošel věhlasnými restauracemi, jako je londýnská michelinská restaurace...

 

TEST: České máslo je kvalitnější než to německé

pátek, 17. listopadu 2017, 09:00Gastronomie
 

Mezi spotřebiteli se objevily obavy, že kvůli nedostatku smetany se kvalita másla v poslední době zhoršila. Spotřebitelská organizace dTest se proto rozhodla ověřit, jestli výrobci nezačali máslo šidit. Časopis dTest nechal v laboratoři otestovat...

 

Nejčastěji šizené potraviny? Tuzemské masné výrobky

středa, 11. října 2017, 09:00Gastronomie
 

Masné výrobky mají problémy s kvalitou častěji než jiné potraviny, odhalily to nezávislé spotřebitelské testy časopisu dTest. Analýza výsledků testování za poslední tři roky ukázala, že nejvíc nekalostí skrývají uzeniny a další výrobky z masa....

 

Lidé už si objednávají vánoční cukroví. Letos bude dražší, může za to cena másla a nedostatek ořechů

úterý, 10. října 2017, 18:00SpolečnostGastronomie
 

Vánoce už opravdu klepou na dveře. Dokazuje to i fakt, že lidé v Olomouckém kraji už uskutečňují objednávky na vánoční cukroví. Potvrzují to mnohé cukrárny v kraji.

 

Ovčí jogurt, husí maso a karamelový koláč. Další produkty mají olomouckou ochrannou známku

sobota, 7. října 2017, 13:00Gastronomie
 

Privilegovaným označením Výrobek Olomouckého kraje se může chlubit už 166 produktů, patnáct nových držitelů této známky kvality si ocenění převzalo v pátek 6. října na veletrhu OLIMA. Soutěž hejtmanství poprvé vyhlásilo v roce 2005, aby podpořilo...

 
 
 

O čem píše Drbna.cz

Nerad odmítám lidi, ale den má bohužel jen 24 hodin, říká budějcký trenér Dominik Kodras

Na trénování "obyčejných lidí" už mu nezbývá čas. Spolu se svým týmem se plně věnuje profesionálním sportovcům. Pod rukama už mu prošla taková jména jako Jirka Novotný, Milan Gulaš, Tomáš Sivok nebo Roman Will. I když je budějčák Dominik Kodras na první pohled sympaťák, v posilovně z něj jde strach. Výsledky se pak ale zaručeně dostaví.

Varování před nebezpečnými dětskými cyklovozíky

Převážení malého dítěte v přívěsném vozíku za jízdním kolem by měla být jedna z nejbezpečnějších variant, jak ho brát na cyklotúru. Jaká je realita? Spotřebitelská organizace dTest otestovala 11 modelů cyklovozíků, pět z nich v testu propadlo. Nedostatky se týkaly praktických zkoušek v terénu, složitého sestavování, nepohodlí, bezpečnostních rizik a obsahu nežádoucích chemikálií.

Potíže s hraním hazardu a závislostí může mít 164 tisíc lidí

Kolem 164 tisíc lidí nad 15 let v Česku může mít podle odborných odhadů problémy s hraním hazardních her a se závislostí na něm. Patologických hráčů je pak bezmála 60 tisíc. Sázení a hraní nemá pod kontrolou asi 13 tisíc mladých do 18 let. Vyplývá to z výroční zprávy o hazardním hraní za loňský rok, s níž by se měla v pondělí seznámit vláda. V posledních letech počty klesly. Češi loni za hazard utratili 249,5 miliardy korun, prohráli 31,3 miliardy.