Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Gastronomie

Čokoládové zmrzliny bez čokolády. Test ovládla Noblissima z řetězce Lidl

úterý, 1. srpna 2017, 07:30Gastronomie
 

V létě si téměř každý rád pochutná na zmrzlině, mezi nejoblíbenější patří čokoládová. Spotřebitelský časopis dTest nakoupil v českých obchodech 16 různých čokoládových zmrzlin a nechal je prověřit v laboratoři. Odlišují se nejen použitým tukem,...

 

Kečup z Lidlu obsahoval tak málo rajčat, že nemůže být nazýván kečupem. Zákazníky klamala etiketa

pátek, 28. července 2017, 07:30Gastronomie
 

Není to tak dlouho, co jsme vás informovali o kečupu z Kauflandu, který obsahoval méně rajčat než uváděla etiketa. Nyní tu máme další podobný případ. Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce odhalili v Kania kečupu z Lidlu jen...

 

Zemřel vynálezce ananasové pizzy Hawai Sam Panopoulos. Bylo mu 83 let

neděle, 11. června 2017, 12:00Gastronomie
 

Máte rádi pizzu? A máte rádi pizzu Hawai? Milovníci tohoto gastronomického „zážitku“ smutní. Zemřel její vynálezce – řecký imigrant Sam Panopoulos. Bylo mu 83 let.

 

FOTO: Podívejte se do útrob řeznictví v Globusu, které po sedmnácti letech prošlo rekonstrukcí

pondělí, 22. května 2017, 07:53Gastronomie
 

Globus v Olomouci funguje už sedmnáctým rokem. Od roku 2000 se toho změnilo jen pramálo – až doteď. Letos v Globusu začala I. etapa přestavby, která se týká jak uspořádání a modernizace jednotlivých oddělení, tak i zázemí či skladů. Potřeba...

 

Na letošní Garden Food Festival přišlo na dvanáct tisíc lidí, nezastavila je bouřka ani déšť

pondělí, 15. května 2017, 07:30Gastronomie
 

Výrazný charitativní rozměr měl třetí ročník festivalu Garden Food Festival v Olomouci. Pořadatelé přehlídky dobrého jídla a pití nejen poskytli prostor k prezentaci dobročinným organizacím, ale vůbec poprvé díky spolupráci s vystavujícími...

 

Čím uspokojíte na Garden Food Festivalu své chuťové buňky? Poctivým burgerem i raw jogurtem

čtvrtek, 11. května 2017, 09:00Gastronomie
 

Foie gras s jablky a cibulkou, pravá italská pizza, hovězí i lososový burger, barbecue z jeleního masa, grilovaný filet z plachetníka, dančí ragú, sicilská caponata, taštičky dim sum, brazilské pao, ale taky raw vanilkový jogurt, rajčatová polévka...

 

Třetí Garden Food Festival nabídne opět skvělé jídlo a pití, hlavní hvězdou bude zase Pohlreich

pondělí, 17. dubna 2017, 16:30Gastronomie
 

Už potřetí budou Smetanovy sady v Olomouci hostit Garden Food Festival - přehlídku dobrého jídla a pití pod širým nebem. O víkendu 13. a 14. května se romantický park zaplní stany a stánky nejlepších lokálních restaurací a výrobců regionálních...

 

V restauraci Sal de Mar uvaří v rámci gastronomických večerů velikonoční menu Emanuel Ridi

úterý, 11. dubna 2017, 07:30Gastronomie
 

Ve čtvrtek 13. dubna a v pátek 14. dubna se v olomoucké restauraci Sal de Mar odehrají Italské velikonoce, jejichž hlavní hvězdou bude známý šéfkuchař Emanuel Ridi. Večery vždy začnou úderem sedmé hodiny večerní.

 
 
 

O čem píše Drbna.cz

První vysokorychlostní tratě se začnou stavět v roce 2025

První vysokorychlostní tratě z Prahy-Běchovic do Poříčan a z Přerova do Ostravy se mají začít stavět v roce 2025, nádraží se letos opravují za miliardu korun. Taková témata projednával ministr dopravy Vladimír Kremlík s vedením Správy železniční dopravní cesty a generálním ředitelem Jiřím Svobodou.

Studené počasí končí, oteplí se. Bez deštníků se ale neobejdeme

Studené počasí s podprůměrnými teplotami, které panovalo v první polovině května, podle meteorologů pomalu končí. Pozvolna se bude oteplovat, nejvyšší denní teploty se mají příští týden pohybovat kolem dvaceti stupňů. I poslední květnový týden a v první polovině června by se teploty měly pohybovat kolem hodnot obvyklých pro toto období roku. Příští týden má ještě hodně pršet, někde i vydatně. V dalších týdnech bude srážek míň.

Zemanův tým odmítl další bezzásahové zóny

Expertní tým prezidenta Miloše Zemana se dnes na zámku v Lánech zabýval kůrovcovou kalamitou i vodními stavbami na Labi. Kvůli napadení stromů kůrovcem odmítl snahy rozšiřovat takzvané bezzásahové zóny v národních parcích, což se týká především Šumavy. Kritizoval také odklad stavby plavebních stupňů Děčín a Přelouč, informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Schůzky u prezidenta se zúčastnil ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO), jeho předchůdce ve funkci Tomáš Podivínský (KDU-ČSL) a jihočeská hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD).