Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Gastronomie

Dvoulitrová lahev Coca-Coly zmizí z pultů v Česku, nahradí ji jiné varianty

středa, 29. března 2017, 08:21Gastronomie
 

Dvoulitrová láhev Coca-coly je minulostí. Společnost Coca-cola ji před týdnem začala nahrazovat jinými baleními s odlišným obsahem.

 

V únoru se uskuteční první ročník venkovního festivalu Uzená Olomouc

pondělí, 13. února 2017, 10:30Gastronomie
 

Stane se tak o víkendu 18. a 19. února v areálu olomouckého letního kina. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat pravé moravské uzené maso, šunku a další zabijačkové pochoutky.

 

Citronky si jsou podobné vzhledem, ale obsahem šťávy se zásadně liší

čtvrtek, 12. ledna 2017, 09:45Gastronomie
 

Citronová šťáva, také známá jako citronka, je stále oblíbená pomocnice v mnoha českých kuchyních. Časopis dTest se podíval na složení 21 citronových a 7 limetových přípravků, aby zjistil, co se vlastně uvnitř lahviček nachází. Našly se jak 100%...

 

Lískooříšková Milka patrně obsahuje závadnou látku. Je stažena z trhu, lidé by ji neměli jíst

středa, 30. listopadu 2016, 16:10Gastronomie
 

Společnosti Mondelēz Czech Republic a Mondelēz Slovakia stahují z trhů mléčnou čokoládu Milka s drcenými jádry lískových oříšků. Jde sice o preventivní krok, ale uvnitř byla nalezena neznámá „zásaditá látka v pevném skupenství“.

 

Gastrodrbna: Hlad je nejlepší kuchař, v BEA Centru ale mají co zlepšovat

středa, 30. listopadu 2016, 13:50Gastronomie
 

Restaurace Beata je součástí budovy BEA Centrum, kde sídlí mimo jiné také firma Tesco S.W. a Moravská vysoká škola Olomouc. Kromě studentů a zaměstnanců firmy je restaurace přístupná i pro veřejnost, takže když jsem tentokrát hladový bloudil po...

 

Gastrodrbna: Vyzkoušeli jsme Koblihárnu v centru Olomouce. Chuťové fantazii se zde meze nekladou

středa, 2. listopadu 2016, 15:28Gastronomie
 

Vydatná snídaně? Příjemná tečka po dobrém obědě? Nebo jen neodolatelná chuť zakousnout se do něčeho sladkého? Všechny tyto potřeby vám může pomoct splnit Koblihárna na Riegrově ulici v Olomouci.

 

Gastrodrbna: U Huberta mi vždycky stačí poloviční porce

středa, 21. září 2016, 13:55Gastronomie
 

Kolem Restaurace u Huberta procházím dennodenně do práce a zpátky. Každý den míjím vývěsné tabule, které hlásají kančí speciality, jelení maso a dinosauří steak.

 

Gastrodrbna: Jazz Tibet Club, králík se zelím a knedl... pečené brambory

středa, 14. září 2016, 16:04Gastronomie
 

Jazz Tibet Club je vyhlášená hudební scéna, kde se nehraje pouze, jak název napovídá, jazz, ale i žánrově odlišná tvorba. Ale je to dobré místo, kde se můžete najíst?

 

GASTRODRBNA: V Riegrovce jsem měla nejlepší polední meníčko za poslední dobu

středa, 31. srpna 2016, 15:12Gastronomie
 

Už dlouho jsem si tak nepochutnala na poledním menu jako v Original Beer Restaurant Riegrovka. Překvapilo mě spojení chutí a nápaditost jídelního lísku.

 

GASTRODRBNA: Do pizzerie U Netopýra se chodí na jistotu

středa, 24. srpna 2016, 12:25Gastronomie
 

V centru města jsem navštívila už pěknou řádku restaurací, přesto jich na vyzkoušení zbývá ještě hodně. Pro toto týdenní hodování jsem si vybrala Kavárnu a pizzerii U Netopýra.

 
 
 

O čem píše Drbna.cz

První vysokorychlostní tratě se začnou stavět v roce 2025

První vysokorychlostní tratě z Prahy-Běchovic do Poříčan a z Přerova do Ostravy se mají začít stavět v roce 2025, nádraží se letos opravují za miliardu korun. Taková témata projednával ministr dopravy Vladimír Kremlík s vedením Správy železniční dopravní cesty a generálním ředitelem Jiřím Svobodou.

Studené počasí končí, oteplí se. Bez deštníků se ale neobejdeme

Studené počasí s podprůměrnými teplotami, které panovalo v první polovině května, podle meteorologů pomalu končí. Pozvolna se bude oteplovat, nejvyšší denní teploty se mají příští týden pohybovat kolem dvaceti stupňů. I poslední květnový týden a v první polovině června by se teploty měly pohybovat kolem hodnot obvyklých pro toto období roku. Příští týden má ještě hodně pršet, někde i vydatně. V dalších týdnech bude srážek míň.

Zemanův tým odmítl další bezzásahové zóny

Expertní tým prezidenta Miloše Zemana se dnes na zámku v Lánech zabýval kůrovcovou kalamitou i vodními stavbami na Labi. Kvůli napadení stromů kůrovcem odmítl snahy rozšiřovat takzvané bezzásahové zóny v národních parcích, což se týká především Šumavy. Kritizoval také odklad stavby plavebních stupňů Děčín a Přelouč, informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Schůzky u prezidenta se zúčastnil ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO), jeho předchůdce ve funkci Tomáš Podivínský (KDU-ČSL) a jihočeská hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD).