Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

DRBNA VAŘÍ: Víkendová návštěva? Upečte roládu!

 
pátek, 15. února 2019, 20:30

Přijde vám o víkendu návštěva a chcete se blýsknout něčím dobrým, co ale nezabere půl odpoledne v kuchyni? Upečte roládu!

Jak ode mě už víte, na pečení nejsem zrovna expert. Sem tam se ale rozhodnu něco osvědčeného udělat. A jedním tímhle „něčím osvědčeným“ je právě roláda, která je strašně rychlá, akorát musí ztuhnout. To vlastně zabere nejvíc času, než ji budete moci servírovat. Když se navíc rozhlížím po kavárnách, za kolik prodávají jeden kousek tohoto dezertu, myslím, že je čas na předání receptu dál.

Na roládu budete potřebovat: 
5 vajec
5 lžic cukru krupice
2 lžíce kakaa
250 ml šlehačka
10 g ztužovač šlehačky (1 balení)

Oddělte žloutky od bílků, bílky vyšlehejte až z nich bude sníh, žloutky ušlehejte s cukrem, přidejte kakao a opatrně vmíchejte sníh. Těsto nalijte na pečicí papír a pečte v předehřáté troubě na 200°C cca 10 minut. Ještě teplou roládu si na pečicím papíře srolujte a zase rozviňte a nechejte vychladnout. Naplňte šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a třeba malinami, dodají jí lehce nakyslou chuť. Nechejte v lednici pár hodin ztuhnout a podávejte. 

Roládu můžete upéct i světlou bez kakaa, recept je úplně stejný. Dovnitř mázněte marmeládu, pokud nemáte čerstvé ovoce, chuť dodá taky! 

Napsal(a) Drbna Foodblogerka

Kam dál?

Stylový bar Blue Tiger zve na komentovanou degustaci ginu

úterý, 5. února 2019, 18:00

Olomoucký bar Blue Tiger si na poslední den pracovního týdne přichystá speciální akci, při které můžete vypustit páru, ale i...

DRBNA VAŘÍ: Špekové knedlíky i pro ty, co špek zrovna nemusí

pátek, 1. února 2019, 20:30

Než jsem se ke špeku „projedla“ a začala ho v kuchyni používat častěji než nikdy, pár let mi to trvalo. Teď patří slanina i špek...

FOTO/VIDEO: Afriku přišly na Floru ochutnat davy. Podívejte se, co...

neděle, 27. ledna 2019, 18:00

V neděli 27. ledna patřil pavilon E v areálu Výstaviště Flora Africe. Virunga, která trhy pořádá, vozí organickou fairtrade...

DRBNA VAŘÍ: Mexické kuřecí fajitas se žlutým melounem

pátek, 18. ledna 2019, 20:30

Mám ráda jídla, která u stolu lidi sbližují. Možná si teď představujete romantiku typu Lady a Trump, jednoho dlooouhého makaronu...

 
 
 

O čem píše Drbna.cz

ANKETA: Vláda se postavila proti volebnímu právu od 16 let

Poslanecký návrh Starostů, podle něhož by komunální politiky směli volit lidé už od 16 let věku, vláda na svém dnešním zasedání odmítla. Novinářům to po jednání kabinetu řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Proti snížení věkové hranice voličů o dva roky se postavila ministerstva vnitra a spravedlnosti, výhrady mělo i celkově neutrální ministerstvo financí. O předloze rozhodne Sněmovna.

Na hostivařské trati nastal další milník. Začala rekonstrukce železniční stanice Praha-Vršovice

Jeden z největších železničních projektů v zemi, čtyřmiliardová optimalizace traťového úseku z Prahy-Hostivaře na Hlavní nádraží, pokročil k dalšímu milníku – rekonstrukci stanice Praha-Vršovice.

Kterým eshopům s potravinami se raději vyhnout? Upozorňuje na to web potravinářské inspekce

Jak nakoupit potraviny a doplňky stravy snadno přes internet a přitom se nenapálit? To se snaží zajistit potravinářská inspekce, která zřídila novou sekci webu Potraviny na pranýři s názvem Rizikové weby.