Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

DRBNA VAŘÍ: Holky, hubneme do jarních šatů!

 
pátek, 1. března 2019, 20:30

Venku to chvílemi vypadá už docela jarně, taky vás to sluníčko tak nabíjí pozitivní energií? Mě osobně už pomalu ale jistě opouští chutě na všechno to těžké a „spací“ jídlo a začínám spíš přemýšlet nad jarním detoxem, ale o tom až příště. Teď si dáme něco mezi jarem a zimou – salát z pečené zeleniny s oříšky a fetou.

Tenhle jsme vykouzlili s mým mužem vlastně náhodou, když jsme doma v kuchyni experimentovali a vymýšleli „co budeme“… Možná si budete číst víckrát za sebou seznam ingrediencí a říkat si, jestli jsem se nespletla s tím koprem. Věřte mi, že nespletla. Výsledná chuťová kombinace je překvapivě šíleně dobrá. A bonus - salát se vám může v nadcházejícím postním období docela hodit, zasytí totiž stejně dobře, jako kus masa!

Na salát budete potřebovat:
Dýni 
2 – 3 ks červené řepy
2 - 3 hrsti ořechů 
Hrst kopru
Olivový olej, sůl, pepř
1 balení fety
2 – 3 lžičky chilli karamelu a protože neděláme reklamu, napíšu vám jediné – googlete ten s černým víčkem! 

Dýni a řepu si nakrájejte na menší kostičky, zalijte olivovým olejem rozmíchaným s chilli karamelem tak, ať jsou všechny kousky pěkně obalené ale neplavou vám v té směsi, osolte, opepřete. Přisypte ořechy nasekané na menší kousky, zabalte do alobalu a dejte péct do trouby rozehřáté na 200°C na cca 40 minut, než bude zelenina měkká (ale ne na kaši). Po vychladnutí přidejte fetu nakrájenou na kostičky, čerstvý kopr a podávejte.

Další varianty? Jasně že máme! 

Salát si můžete obměňovat dle vaší chuti, skvěle chutná s čerstvým špenátem, bez kopru a s koriandrem, jako další variantu můžete přidat třeba uvařenou čočku a červenou cibulku. 

Napsal(a) Drbna Foodblogerka

Kam dál?

Desítky kilogramů polského masa se salmonelou snědli ve školách i...

čtvrtek, 21. února 2019, 17:37

Státní veterinární správa dnes uveřejnila místa, kam se dostalo nebezpečné polské maso s obsahem salmonely. Některé maso se...

DRBNA VAŘÍ: Víkendová návštěva? Upečte roládu!

pátek, 15. února 2019, 20:30

Přijde vám o víkendu návštěva a chcete se blýsknout něčím dobrým, co ale nezabere půl odpoledne v kuchyni? Upečte roládu!

Stylový bar Blue Tiger zve na komentovanou degustaci ginu

úterý, 5. února 2019, 18:00

Olomoucký bar Blue Tiger si na poslední den pracovního týdne přichystá speciální akci, při které můžete vypustit páru, ale i...

DRBNA VAŘÍ: Špekové knedlíky i pro ty, co špek zrovna nemusí

pátek, 1. února 2019, 20:30

Než jsem se ke špeku „projedla“ a začala ho v kuchyni používat častěji než nikdy, pár let mi to trvalo. Teď patří slanina i špek...

 
 
 

O čem píše Drbna.cz

ANKETA: Vláda se postavila proti volebnímu právu od 16 let

Poslanecký návrh Starostů, podle něhož by komunální politiky směli volit lidé už od 16 let věku, vláda na svém dnešním zasedání odmítla. Novinářům to po jednání kabinetu řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Proti snížení věkové hranice voličů o dva roky se postavila ministerstva vnitra a spravedlnosti, výhrady mělo i celkově neutrální ministerstvo financí. O předloze rozhodne Sněmovna.

Na hostivařské trati nastal další milník. Začala rekonstrukce železniční stanice Praha-Vršovice

Jeden z největších železničních projektů v zemi, čtyřmiliardová optimalizace traťového úseku z Prahy-Hostivaře na Hlavní nádraží, pokročil k dalšímu milníku – rekonstrukci stanice Praha-Vršovice.

Kterým eshopům s potravinami se raději vyhnout? Upozorňuje na to web potravinářské inspekce

Jak nakoupit potraviny a doplňky stravy snadno přes internet a přitom se nenapálit? To se snaží zajistit potravinářská inspekce, která zřídila novou sekci webu Potraviny na pranýři s názvem Rizikové weby.