pátek 29. března 2024 Taťána

PERLIČKY ZE STO PADESÁT OSMIČKY 2: Mrtvá manželka vyhozená z okna i bojová chemie z čokoládovny

Rok 2018 se nezadržitelně chýlí ke svému konci, a tak v tomto článku nabízíme druhou část výčtu těch největších kuriozit a zajímavostí, které letos museli řešit policisté v Olomouckém kraji.

Když se daří, tak se daří…

Jednoho dne kolem poledne se na linku 158 obrátila žena, která měla přijít k výslechu na obvodní oddělení. Operačnímu důstojníkovi sdělila, že zaspala a musí se najíst, aby nezkolabovala. Nestihne tedy autobus ve třináct hodin, ale pojede až dalším spojem asi o dvě hodiny později. Žádala, aby ji omluvil na dotyčném oddělení, protože sama tam zavolat nemůže, nemá totiž kredit.

Soused vyhodil mrtvou manželku z okna. Pravděpodobně

Na linku 158 telefonovala rozrušená žena, která tvrdila, že soused vyhodil před půl hodinou mrtvou manželku z okna na ulici. Před tím údajně slyšela z horního bytu strašné rány. Policisté před domem žádnou mrtvolu nenašli. V sousedních bytech bylo vše v pořádku. A „mrtvá“ sousedova manželka sdělila policistům, že si v bytě hrála dcera zřejmě trošku hlučněji s míčem.

Písnička na přání nepřišla včas

Rozhořčený posluchač rádia se dožadoval podání trestního oznámení na rozhlasovou stanici. Do rádia telefonoval o písničku na přání, ale dříve než jemu zahráli jinému posluchači, který se údajně dovolal až po něm. Stěžovateli trpělivý policista vysvětlil, že jeho oznámení nemá charakter tísňového volání, ale že svou stížnost může směřovat přímo do rozhlasu.


PERLIČKY ZE STO PADESÁT OSMIČKY 1: Gay porno i tančící automechanik


Zaparkovaný ježek

„Našel jsem v garáži ježka. Co s ním mám dělat?“ oznámil muž na policii. Přestože se nejednalo o oznámení pro policii, policista se zachoval profesionálně a sdělil oznamovateli, aby se spojil se záchranou stanicí zvířat a předal mu i telefonický kontakt na nejbližší stanici. Muž po chvilce přemýšlení usoudil, že ježkovi poskytne azyl ve své garáži a pustí jej do přírody, až se venku oteplí.

Důležitý odpočinek cestou z oslavy

Žena zavolala na policii, že z okna domu pozoruje slečnu, která sedí venku na lavičce, a že má obavu, aby venku neumrzla. Policisté, kteří přijeli na místo, se dozvěděli, že se mladá žena vrací z oslavy a cestou si dala jen krátkou technickou pauzu. Posilněná odpočinkem odkráčela domů.


TOP 10 zásahů olomouckých strážníků za rok 2018: Zmatený Borat, sloni v centru nebo koupel v kašně


Bojové chemické látky z čokoládovny

O půlnoci penzista zavolal policisty, že někdo do ovzduší vypouští jedovaté a zřejmě bojové chemické látky. Strážci zákona zjistili, že se nejednalo o nebezpečné látky, ale o odér z nedaleké čokoládovny.

Foto Jan Luxík

Štítky perličky, kuriozity, 2018, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.