čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Proč byste měli spořit? Nepodceňte své výdaje

PR článek

Myslete na sebe a své blízké, a začněte spořit, nejlépe hned, se svou první výplatou. Nikdy nevíte, kdy se vám taková rezerva bude hodit. Důvodů se najde celá řada.

Zařiďte si rezervu

Finanční rezerva dokáže vytrhnout trn z paty při mnoha okolnostech. Je důležité mít našetřeno nejen do budoucna, ale i pro případy nečekaných aktuálních výdajů. Nikdy nevíte, co vás potká a taková rezerva vás může zachránit od nejedné nepříjemné a stresové situace.

Naspořte si včas

Zařiďte si spořicí účet, díky kterému budete mít finanční jistotu. Nikdy nevíte, kdy se vám odložené peníze budou hodit. Může vás postihnout nemoc, ztráta zaměstnání či cokoli, s dostatečnou finanční rezervou se ale o sebe či své blízké budete moct postarat několik měsíců, aniž byste měli stálý příjem.

Pravidelné platby se mohou zvýšit  

Každý měsíc pořád to samé, platíte za nájem, energie, mobilní tarif, jídlo a jiné výdaje, o kterých víte dopředu. Většinou je řešíte trvalým příkazem a nemusíte tak hlídat, co a kdy zaplatit, a stresovat se zbytečným meškáním plateb. Ale často se může stát, že zaplatíte více za mobil nebo vydáte více za jídlo, a následně zjistíte, že jste tyhle peníze potřebovali na zaplacení kroužku pro své dítě. I proto je dobré šetřit a odkládat peníze stranou.

Pomoc v nouzi

Určitě se vám někdy stalo, že jste půjčovali známým či příbuzným nebo jim přispívali na nějakou koupi. I v takových případech je ideální mít našetřené peníze, aby ostatní věděli, že se na vás mohou obrátit a vy jim pomůžete. Oni si to budou pamatovat, a budou tu naopak pro vás v situaci, kdy to budete potřebovat vy.

Mějte bokem na své sny

Určitě máte hlavu plnou snů a cílů, které byste si chtěli splnit. Ukládejte si proto své finance stranou a šetřete si také na to, po čem tolik toužíte. Neodkládejte své sny na neurčito, ale dejte jim řád a časové rozmezí, do kdy si na ně našetříte.

Nečekaných situací se najde celá řada. Nečekejte až přijdou, ale buďte připraveni s finanční rezervou a dobrým spořicím účtem. U MONETA Money Bank si zařídíte spořící účet, aniž byste si museli zakládat běžný účet.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.