pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

FOTO: V Olomouci vznikne příští rok přes sto pracovních míst, M.L.S. Holice postaví novou výrobní halu

PR článek

M.L.S. Holice, výrobní společnost vyrábějící generátory, vytvoří příští rok v Olomouci přes sto nových volných pracovních míst. V Rumunsku se totiž ruší tamní výroba a celá se přesune právě do Holice na ulici Průmyslová, kde již společnost sídlí. V souvislosti s akvizicí vznikne i nová výrobní hala.

Dva závody firmy M.L.S. Holice, spol. s.r.o. se nachází v průmyslové části v Holici na ulicích Sladkovského a Průmyslová. Již od roku 1993 patří do skupiny francouzské firmy Moteurs Leroy Somer. Holická firma je největším výrobcem elektrických generátorů v České republice a se svými více jak 700 zaměstnanci je největším průmyslovým zaměstnavatelem v Olomouci. V roce 2017 se firma stala součástí japonské korporace Nidec.

„Do nově vzniklé haly se přesune výroba průmyslových alternátorů, tedy synchronních generátorů velkých výkonů. Hmotnost budou mít od sedmi do devatenácti tun. Jen pro srovnání - dnešní výrobky, které v Olomouci vyrábíme, váží od 110 kilogramů do pěti tun,” popisuje ředitel M.L.S. Holice Ing. Vladan Hlaváč. Všechny generátory jsou vždycky poháněny buď dieselovým motorem nebo plynovou, vodní či větrnou turbínou. Slouží jako záložní zdroj elektřiny v datových centrech, nemocnicích, letištích. Všude tam, kde elektřina úplně chybí - na ropných plošinách nebo lodích, je generátor jediným jejím zdrojem.  

Jako první krok k přesunu výroby z Rumunska jsme začali vloni vyrábět  velké nízkonapěťové generátory. Tím hlavním pro nás bude spuštění výroby středně a vysokonapěťových generátorů, a to v roce 2020. „Výroba z Rumunska se do Olomouce přesouvá hlavně kvůli širokému zázemí, které zde máme. Také je tu jedinečná možnost synergie mezi výrobou nízkonapěťových a vysokonapěťových generátorů,” vysvětluje Hlaváč. 

V souvislosti s přesunem technologií ze zahraničí M.L.S. Holice vytvoří zhruba sto nových pracovních míst, převážně pro operátory výroby, ale i technology. 

„Pokud půjde vše dobře, na konci ledna příštího roku bude hotova hala o výměře více než 5600 metrů čtverečních. Poté do ní nastěhujeme technologie z Rumunska. Do dubna příštího roku bychom chtěli mít hotovo, aby se mohla naplno rozběhnout výroba,” vypočítává Hlaváč. Celková investice se bude pohybovat kolem 200 milionů korun.

Firma M.L.S. Holice je pro své zaměstnance zárukou stabilní a dobře ohodnocené práce, bezprašného a bezpečného pracovního prostředí. „V posledních letech se nám daří posilovat dobré vztahy nejen mezi kolegy, ale také mezi zaměstnanci a vedením. Podporujeme kolegy v jejich mimopracovních aktivitách, organizujeme firemní akce pro dospělé i děti, dlouhodobě pomáháme spolu s našimi zaměstnanci sociálně i zdravotně znevýhodněným dětem,” říká HR manažerka M.L.S. Holice Kateřina Ondráčková. K oblíbeným charitativním akcím patří vánoční stromeček splněných přání pro děti ze sirotčince v Zambii nebo dobročinné velikonoční pečení pro sociálně slabé rodiny z Olomouce. 

Více o M.L.S. Holice se dozvíte na jejich webových stránkách či na Facebooku

Autoři

Štítky M.L.S. Holice, práce, místo, trh práce, hala, výroba

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.