čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nejstarší výrobce domácích spotřebičů v Evropě MORA MORAVIA, s.r.o. příjme nové zaměstnance

PR článek

Historie společnosti sahá až do začátku devatenáctého století. Na trhu je už přes 190 let, a to z ní dělá nejstaršího výrobce domácích spotřebičů a bílého zboží v Evropě. Každou minutu se celosvětově prodá jeden výrobek značky Mora. Pro doplnění kolektivu společnost nyní hledá nové zaměstnance na pozice strojírenských dělníků do výroby – na lisovnu, montáže a smaltovnu.

Společnost s více než šesti sty zaměstnanci má sídlo v Hlubočkách – Mariánském Údolí. Před jedenácti lety se stala součástí koncernu slovinské společnosti Gorenje. V roce 2012 přebrala MORA MORAVIA, s.r.o. část výroby určenou pro skandinávský trh. Specializuje se hlavně na výrobu samostatně stojících sporáků, ale vyrábí také plynové topidla, odsavače a úložné zásuvky pod vestavné trouby. „Přestože v současné době jsou v rámci varné techniky pro domácnosti trendem zejména vestavné spotřebiče, segment trhu pro samostatně stojící sporáky existuje, a je poměrně velký. V příštím roce spustíme výrobu sporáků už šesté generace, na nové výrobní lince,“ zmiňuje výkonný ředitel Vítězslav Růžička. Do modernizace výrobních zařízení firma vloží 600 milionů korun, přičemž se jedná o její zatím největší investici. 

„Výrobky vyvážíme převážně do zemí Evropy a Ruska. Hlavně zákazníci z Česka jsou hodně nároční. Často pečou a hojně využívají spotřebiče, proto na ně mají i vysoké nároky a požadavky,“ přibližuje trh Růžička. Potřeby trhu se podle statistik daří uspokojit: každou minutu se ve světě prodá jeden výrobek vytvořený pod značkou Mora. Kromě hlavních zákazníků v Evropě dodává společnost své výrobky do dalších desítek zemí. 

Dostala jsem příležitost si celý rozlehlý areál firmy prohlédnout. Viděla jsem proces výroby samostatně stojících sporáků od nejmenších částí, které dodávají smluvní dodavatelé, přes lisovnu, smaltovnu, až po hotový zabalený výrobek. A právě pro výrobní provozy (lisovnu, montáže a smaltovnu), nabírá společnost nové zaměstnance na pozice strojírenských dělníků.

 

Pro práci na lisovně je požadováno minimálně absolvování středního odborného učiliště s výučním listem, nebo maturitou. Zkušenost s lisováním a s obsluhou CNC strojů je vítaná, ale není podmínkou. Nástupní mzda se pohybuje kolem 17 800 Kč měsíčně včetně příplatků za odpolední směnu a riziko hluku. 

Strojírenský dělník na montáži vykonává práce na montážním páse, na smaltovně se jedná o práci na smaltovacích linkách. Na tuto pozici je požadováno minimálně základní vzdělání a je nutná manuální zručnost. Nástupní plat je od 16 500 Kč měsíčně včetně příplatků za odpolední směnu. 

Dále společnost nabízí také pět týdnů dovolené, příspěvky na dopravu a další benefity.

Pro více informací se můžete podívat na kompletní nabídku a požadavky firmy MORA MORAVIA, s.r.o. zde nebo přímo kontaktovat personální oddělení: personalni@mora.cz, tel.: 585 167 600 nebo 585 166 960 .
 

V případě zájmu o pracovní pozici ve firmě MORA MORAVIA, s.r.o. vyplňte krátký dotazník:

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.