pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Nápad na levnejší tisk vznikl na kolejích, nyní Tonery Olomouc dodávají do největších firem v regionu

Tonery Olomouc mají největší specializovanou prodejnu na tonery, náplně a tiskárny ve městě. Za firmou stojí spolužáci z vysoké školy Michal Přecechtěl a Radoslav Kulla, kteří jsou v současnosti jedni z nejuznávanějších odborníků na danou problematiku v České republice.

Radoslav Kulla na kolejích tisknul studijní materiály svým spolužákům na vysoké škole, ale náklady na tisk se mu zdály příliš vysoké. Hledal efektivní způsoby, jak na tisku ušetřit, začal si na kolejích tonery renovovat sám a nápad byl na světě. Už v té době mu s prodejem skript pomáhal spolužák Michal Přecechtěl a tento systém práce si zachovali dodnes. Společně poté rozjeli internetový obchod, který působí i na Slovensku. O dva roky později vznikla značka Tonery Olomouc. 

Vlastní výroba

Velkou část tonerů vyrábí firma přímo v Olomouci. „Díky vlastní výrobě máme kvalitu tonerů plně pod kontrolou. Při výrobě používáme nejkvalitnější komponenty, které na trhu vůbec jsou. Tonery jsou navíc před dodáním zákazníkovi testovány, můžeme na ně poskytnout doživotní záruku,“ říká Kulla. 


Zde se tonery před dodáním testují

Dobrá rada při výběru tiskárny může ušetřit desítky tisíc korun.

Specializují se hlavně na menší a střední firmy, ale na skladě mají také většinu tonerů a náplní, které jsou vhodné i do domácích tiskáren. „Výběrem správné tiskárny mohou zákazníci ušetřit nemalé finanční prostředky a starosti. Firmy často nakupují tiskárny podle ceny a už si nezjišťují kapacity tonerů, které jsou u levnějších modelů velmi nízké. Platí tak za vytištěnou barevnou stránku i desítky korun,“ radí Přecechtěl a doporučuje vždy, při výběru nové tiskárny, navštívit odborníka. Nákupem tiskárny, ve které výborně fungují alternativní tonery, mohou firmy ušetřit až desítky tisíc korun. „Pořizovací cena tiskárny by neměla být jediným parametrem pro srovnání,“ varuje.

Na základě požadavků zákazníků doporučí zaměstnanci firmy Tonery Olomouc tiskárnu, která bude naprosto vyhovovat jejich potřebám, a cena tisku jim nezruinuje peněženku. 

Častým jevem je nákup posledního modelu tiskárny, který řetězce obvykle tlačí jako horkou novinku. Zákazníci mají stroj, ale na náplních a tonerech zaplatí více než za novou tiskárnu,“ vysvětluje Přecechtěl. „Výrobci tiskáren samozřejmě chtějí, aby do nich zákazníci dávali originální náplně – mají z toho zisk. Ale skoro co dva roky se modely mění, i když neprojdou razantní technickou proměnou. Do nových tiskáren však staré náplně nedáte. Přestože mohou vypadat skoro stejně, tak už v sobě mají zabudovaný jiný čip, který na nové tiskárny nemůžete použít. Výrobci neoriginálních náplní nemohou zareagovat dostatečně rychle a k dodávce levnějších tonerů dojde se zpožděním,“ doplňuje Kulla. Zákazníci musí mezi tím nakupovat originální tonery, které jsou až o 70 % dražší než kvalitní alternativy. 

Tiskárnu si můžete pronajmou a tisknout bez starostí

Zejména ve firmách, které tisknou ve velkém, je běžné si pronajímat velké kopírovací stroje, u kterých je zajištěn komplexní servis včetně servisu a výměny tonerů. Zákazníci platí pouze za vytištěné stránky. Tonery Olomouc mimo zmíněné služby však chystají i pronájem běžných kancelářských tiskáren, aby i pro menší uživatele byla tato služba dostupná. „Se zmíněnou službou pronájmu nemají zákazníci žádné starosti s tiskárnou. O vše se postaráme my," dodává Přecechtěl.


Tonery a náplně jsou v rámci Olomouce a okolí doručovány zdarma

S námi je tisk hračka

Cílem firmy je zákazníkům maximálně zjednodušit nákup. Tonery, náplně, tiskárny nebo papír tak mohou objednat po telefonu, emailem, nebo přes webové stránky. Zboží je v Olomouci a okolí doručováno zdarma. Po doručení tonery v tiskárně vyměníme a odvezeme prázdné, které jsou použity k dalšímu zpracování, nebo ekologicky likvidovány „Zákazníci tak neznečišťují životní prostředí odpady a mohou dalším malým dílem přispět k jeho ochraně,“ uzavírá Přecechtěl.    

Pro více informací se můžete podívat zde. Firma Tonery Olomouc sídlí v centru města na Lafayettově ulici 42/14. 

PK

Zdroj Michal Přecechtěl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.