čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Staňte se součástí legendy MORA MORAVIA

PR článek

Letos slaví značka MORA 192. výročí od svého založení. Firma MORA MORAVIA patří mezi nejstarší výrobce sporáků, a to nejen v Evropě, ale i ve světě. Historie se začala psát už v roce 1825, kdy se Josef Zvěřina v místě, které nazval Mariánské Údolí, rozhodl vybudovat železárnu na tavení surového železa. Postupem času se MORAVIA zaměřila na produkci výrobků pro domácnost (šicí stroje, žehličky, kamna, mlýnky na maso, mák a jiné).

Významným milníkem pro firmu MORAVIA byl rok 1902, kdy byla zahájena výroba velmi populárních kamen METEOR, kterých se vyrobilo více jak 1.000.000 kusů. V roce 1919 se začalo s výrobou prvních plynových sporáků pod značkou MORA. Díky popularitě u obchodníků se výroba začala velmi rychle rozrůstat o další přístroje, jako byly pečicí skříně, udírny a  kotle. Dalším významným rokem je rok 1922, kdy byla zahájena výroba plynových vestavných trub. V roce 1936 výroba sporáků MORA super a v roce 1948 se započalo s výrobou absorpčních ledniček MORA. V roce 1958 byl sortiment rozšířen o další spotřebič pro domácnost, plynovou pračku MORETTA.

Důležitým mezníkem pro firmu MORA MORAVIA byl rok 2005, kdy se začlenila do skupiny GORENJE a jejích výrobních továren. GORENJE se tak stalo hlavním akcionářem firmy MORA MORAVIA. Společnost GORENJE Group patří mezi největší výrobce domácích spotřebičů v Evropě s celosvětovou působností.

V současné době MORA MORAVIA provedla největší investice ve své historii. Investice přesáhla více jak 24.000.000 EUR. Tato investice vyplynula z dlouhodobé strategie skupiny Gorenje Group, kdy se firma MORA MORAVIA stala hlavním výrobcem celého sortimentu volně stojících sporáků ve skupině Gorenje Group. Proto se s výhledem na budoucí vývoj začala připravovat zcela nová koncepce sporáků. Z pohledu uživatele, nové sporáky oslní největším objemem trouby ve své třídě. Některé modely budou mít objem až 76 litrů!

Jednou z velkých investic byl nákup nového lisu od německé společnosti EBU s lisovací silou 1250 tun. Tento lis představuje absolutní špičku v lisování a v České republice je prvním lisem v provozu. Další nemalá investice byla vložena od zcela automatického lisování a svařování trub sporáků. Zařízení je plně automatické s maximální přesností a kvalitou provedení. Celkovou investici doplňují dvě nové montážní linky, každá o délce 85 m. Linky jsou ergonomické, umožňují automatické otáčení sporáků, snadnější montáž dílců uvnitř trouby, naklápění sporáků a dokonce možnost u práce i sedět. Na jedné lince bude možno vyrábět až 650 ks sporáků za směnu (každých 42 s. sporák). Sporáky jsou automaticky baleny v nové balicí lince bez obsluhy pracovníka a následně uskladněny do expedice.

Právě na tyto nové montážní linky firma MORA MORAVIA hledá „šikovné ruce“ nejen mužů, ale i žen. Prostředí na montážích je čisté, příjemné a stačí jen ty šikovné ruce. Firma nabízí zaměstnancům více jak 15 zajímavých benefitů, od závodního dotovaného stravování až po příspěvky na dopravu, masáže či bazén.

Dalším doplňkovým sortimentem v MORA MORAVIA jsou vestavné vyhřívací a úložné zásuvky. Tyto se používají v kombinaci s vestavnou troubou a jsou určeny pro ohřev talířů, šálků a udržování teplého pokrmu.

Láska ke značce MORA se v některých rodinách doslova dědí. 192 let od založení firmy je důkazem toho, že si značka našla spousty příznivců a spotřebiče z MORA MORAVIA jsou symbolem české kvality a umu českých lidí.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.