čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

ROZHOVOR: Ocenění je závazek do budoucna, říká hoteliér roku a ředitel NH hotelu Tomáš Rousek

PR článek

Tomáš Rousek stál u zrodu projektu hotelu NH Collection Olomouc Congress a šest let působí na pozici generálního ředitele. Celoživotní práce v hotelnictví mu vynesla cenu Hoteliér roku 2017 v kategorii řetězcových hotelů. „Na ocenění je sice moje jméno, ale je za tím obrovská práce celého týmu lidí. Stále se rozrůstáme a náš tým se zvětšuje,“ říká ředitel a dodává, že v současné době nabírají nové zaměstnance.

Nedávno jste získal prestižní ocenění od Asociace hotelů a restaurací ČR, jaké kvality musíte dosahovat a jaká kritéria se hodnotí?
Nejprve je potřeba obdržet od kolegů, přesněji řečeno od dalších členů AHR ČR, určitý počet nominací a na základě toho vzniknou kandidáti. Osmičlenná komise následně všechny uchazeče hodnotí a vybírá podle kritérií jako jsou například osobní atributy, vůdčí a manažerské schopnosti, vynikající komunikační a organizační schopnosti. Vybírá osobnost, která je nakloněná inovacím a kreativitě a je respektována kolegy v oboru. Přihlíží se k recenzím hostů či udělením odborných nebo cestovatelských ocenění. Kandidát na hoteliéra roku by měl vést dobře udržovaný hotel, který svou úrovní poskytuje velmi kvalitní služby a taky by měl mít příkladné vztahy ke komunitě i regionu a další společensky přínosné aktivity.

Jak se vyvíjela vaše kariéra v hotelnictví?
Vystudoval jsem hotelovou školu v Opavě a pak jsem pracoval v zahraničí. Byl jsem rok v Rakousku, Berlíně a šest let v Praze. Už osmým rokem pracuji pro NH Hotels Group a od roku 2012 jsem generálním ředitelem olomouckého hotelu. Jsem zde od úplného začátku, byl jsem jedním z lidí, kteří celý koncept hotelu připravovali.

Co cena znamená pro vás osobně? Berete ji jako naplnění celoživotní práce?
Dá se to tak říct, je to přece jenom nejvyšší ocenění v rámci České republiky, které hoteliér může získat. Roky jsem k ní vzhlížel a jsem opravdu šťastný, že jsem ji dostal. Zároveň je to závazek do budoucna pro naše hosty. Na ocenění je sice moje jméno, ale je za tím obrovská práce celého týmu lidí. Stále se rozrůstáme a náš tým se zvětšuje. Protože máme čím dál více práce, tak v současné době potřebujeme dva nové kolegy. Sháníme banketového číšníka pro naše kongresové centrum a také nočního recepčního nebo recepční.

Jaké máte požadavky na nové zaměstnance?
Kandidáti by měli být komunikativní, mít příjemný vzhled, příjemné vystupování. Taky být pozitivní, mít kreativní myšlení a schopnost rychle a efektivně řešit přání našich hostů. Spolehlivost, samostatnost, zodpovědnost a pečlivost jsou další nezbytné vlastnosti. Jazykové znalosti a cit pro detail jsou pro nás nutností.

Kolik je celkem NH hotelů po světě?
V současné době je jich tři sta devadesát šest a další se otevírají. V tuto chvíli se jedná o místech ve Skandinávii, poptávají se destinace v Kodani, Stockholmu. Otevíráme hotely i ve Francii a také v Jižní Americe.

Jak si mezi bezmála čtyři sta hotely stojí Olomouc?
Náš hotel se posledních pár let umisťuje v první desítce hotelů, které poskytují nejlepší služby. Je to hodnoceno převážně na portálech jako je Tripadvisor nebo Booking.com. Hotel NH Collection Olomouc Congress se také stal patnáctým nejoblíbenějším hotelem v České republice. Produktově se řadíme mezi Business hotel, to znamená, že nabízíme hlavně služby korporátním hostům, zahraniční klientele, ale také firmám z Olomouce a Olomouckého kraje. Součástí hotelu je i sportovní centrum Omega, se kterým jsme propojeni podzemním tunelem.

Hostíte i společenské akce? Jaké to například jsou? 
Hotel sám o sobě pořádá několik akcí, když začnu tou největší, tak je to dnes už známý Olomoucký ples. Máme za sebou už šest ročníků této velké a úspěšné akce. Dále pořádáme i Slavnosti vína, letos nás čeká čtvrtý ročník. Je to opravdu velká akce, kde všichni lidé z regionu mohou přijít a ochutnat vína od více než dvaceti prestižních moravských vinařství. Vše doprovází kvalitní program a zároveň také dobré jídlo. V neposlední řadě, to už jsou takové menší akce, děláme periodicky gastronomické kulturní večery. Vždycky jsou s určitým zaměřením a pokaždé si pozveme nějakého hudebního hosta, zároveň i nějakou kuchařskou hvězdu. Naposledy jsme pořádali dva velikonoční večery, na které jsme pozvali kuchaře Filipa Sajlera, kterého můžete znát z pořadu Kluci v akci. Hostem hudebním byla Olga Lounová.

Pro více informací o hotelu NH Collection Olomouc Congress se můžete podívat zde.

V případě zájmu o práci v hotelu zašlete životopis na:

Autoři | Foto Archiv NH Collection Olomouc Congress

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.