pátek 29. března 2024 Taťána

Doprava

Dejte nám auto, zaplatíme pokuty. Známý „ochránce kuřáckých hospod“ má nový projekt

Kontroverzní podnikatel Petr Kocourek, který stojí za projekty jako je kuřácký klub Libertas, Motoristická vzájemná pojišťovna nebo pojištění proti EET, přišel začátkem února s novým nápadem. Čerstvě založený spolek ShareCAR! umožní řidičům, aby...

FOTO: Na dálnici mezi Olomoucí a Ostravou hořel kamion, pět hodin byl zablokovaný provoz

Přibližně pět hodin v pondělí blokovala provoz na dálnici D1 hromadná nehoda sedmi vozidel. Šest lidí bylo převezeno k ošetření. Před polednem byl provoz na dálnici plně obnoven ve směru na Ostravu.

Řidič chtěl po pozitivní dechové zkoušce utéct policistům. Skončil v poutech

Dvaatřicetiletého řidiče felicie zastavili policisté, aby provedli silniční kontrolu. Provedenou dechovou zkouškou policisté zjistili, že je muž opilý, nadýchal 1,64 promile. Před opakovanou zkouškou se muž pokusil utéct, po několika metrech ho...

Osmnáctiletý řidič si dal před jízdou trávu a pervitin, chytila ho policie

Teprve osmnáctiletý řidič se rozhodl posilnit se před usednutím za volant Mercedesu Benz Vito dávkou pervitinu a šlukem marihuany.

Na olomouckých mostech se kvůli rekontrukci nesmí míjet tramvaje

Dopravní podnik omezil provoz tramvají na třech mostech mezi centrem Olomouce a hlavním nádražím, jejichž konstrukce vyžaduje opravu. Na mostech přes řeku Moravu, Bystřici a Mlýnský potok, které mají být součástí objízdných tras při stavbě...

Dveře jsem za sebou zavřel, řekl poslední nastupující do vlaku, z něhož za jízdy vypadlo dítě

Před olomouckým okresním soudem v pátek 16. března stanul svědek, který zřejmě jako poslední nastoupil v Olomouci do vlaku osudnými dveřmi, z nichž později vypadlo dvouleté dítě. Cestující uvedl, že je přesvědčen, že dveře za sebou zavřel. Podle...

FOTO: Muž na babetě boural v Olomouci a těžce se zranil, policie hledá svědky nehody

Na širokou veřejnost se obrací policisté dopravního inspektorátu Olomouc, hledají svědky k objasnění dopravní nehody, která se stala u technologického parku mezi Hvěnotínem a Slavonínem.

Od dubna budeme moci parkovné v Olomouci platit přes mobilní aplikaci

Už 3. dubna budeme moci poprvé zaplatit poplatek za parkování v Olomouci díky mobilní aplikaci, jejíž zprovoznění a nový ceník odsouhlasili radní ve středu.

Hasiči zasahovali u nehody převráceného traktoru, který vezl na přívěsu čtyři býky

Ve čtvrtek dopoledne zasahovali hasiči poblíž obce Uhelná na Jesenicku, kde se převrátil traktor, který převážel čtyři mladé býčky. Traktorista se při nehodě zranil, zvířata jsou v pořádku.

U soudu se budou měnit troleje, začátkem dubna bude omezený provoz tramvají

V sobotu 7. dubna 2018 bude probíhat výměna trolejového vedení v křižovatce třídy Svobody a Havlíčkovy ulice. Během těchto prací proběhne výluka tramvajového provozu v úsecích Okresní soud – Nová Ulice a Náměstí Hrdinů – Tržnice.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.