pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Zítra se po dvou měsících otevře řidičům podjezd v Pavlovičkách

V Olomouci se po víc než dvou měsících znovu otevře podjezd v místní části Pavlovičky, který je klíčovou spojnicí centra města s jeho severovýchodní částí a výpadovkou směrem na Šternberk.

Silnice byla uzavřena od dubna kvůli opravě železničního nadjezdu a jeho okolí. Otevřít by se měla opět ve čtvrtek. Oprava podchodu tak již nebude komplikovat dopravu v době konání dvou stěžejních sportovních akcí, které město očekává. Jde o Mattoni 1/2Maraton Olomouc a ME fotbalistů do 21 let. Novinářům to dnes řekli zástupci města.

Ulice U Podjezdu se uzavřela 1. dubna a přinesla řidičům velké dopravní komplikace spojené s objížďkami. Uzavírka byla součástí rekonstrukce železniční stanice Olomouc. "Stavební práce zahrnovaly opravu chodníků včetně sanace přilehlých opěrných a zárubních zdí, včetně nových říms, vyčištění odvodňovací komory od nánosů usazenin a instalaci nového bezpečnostního zábradlí," uvedl ředitel olomouckých technických služeb Miroslav Petřík.

Podle Petříka byly celkové náklady na opravu 3,4 milionu korun. Dodal, že práce byly koordinovány s opravou silnice II. třídy v ulicích U Podjezdu a Pasteurova, kterou měla na starosti Správa silnic Olomouckého kraje.

Kromě řidičů se klíčový podjezd znovu otevře také chodcům a cyklistům. "Do podchodu bude bude umístěna jedna z kamer městské policie, aby byl podchod pro uživatele bezpečný," doplnil primátor Antonín Staněk (ČSSD).

Dopravní komplikace tím však v Olomouci nekončí. Rekonstruována má být například frekventovaná třída 17. listopadu a třída Kosmonautů, na které odborníci odhalili trhliny. Rekonstrukce je naplánována na podzim a vyžádá si uzavírku této komunikace. Na červenec Ředitelství silnic a dálnic ČR naplánovalo opravu vozovky na průtahu silnice I/35 v úseku od křižovatky s ulicí Schweitzerova po estakádu u hobbymarketu Baumax, kvůli níž budou řidiči jezdit po objízdných trasách. Loni byla opravena první část této důležité silnice a hlavně v prvních dnech se na objízdné trase tvořily dlouhé kolony aut.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.