úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Dálniční křižovatka u Olšan je po modernizaci bezpečnější

Bezpečnější nájezd automobilů na dálnici D46 umožní řidičům díky dokončené modernizaci křižovatka u Olšan na Prostějovsku, která dříve patřila k nejnebezpečnějším dálničním křižovatkám v Česku. Zhruba roční rekonstrukce křižovatky stála 105 milionů korun, dopravní stavba bude zprovozněna o víkendu. Novinářům to dnes řekl ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Olomouc Martin Smolka.

Dálniční křižovatka byla u Olšan vybudována v roce 1975 v nepřehledném oblouku dálnice bez připojovacích a odbočovacích pruhů. Často tam proto byly nehody. „Nám se podařilo letos tyto pruhy dobudovat a udělali jsme křižovatku daleko bezpečnější, než byla v minulosti," uvedl Smolka.

Mimoúrovňová křižovatka má po modernizaci připojovací a odbočovací pruhy dlouhé až 250 metrů. „Už nebude docházet ke kolizním situacím, kdy vozidlo, které najíždělo na dálnici D46, tak mělo velké problémy na dálnici najet, protože řidič měl obavy, že by ho mohlo zezadu jedoucí auto srazit," řekl Smolka.

Mimoúrovňová křižovatka u Olšan je čtvrtou modernizovanou křižovatkou na D46 na Prostějovsku. Příští rok chce ŘSD zahájit modernizaci křižovatky Prostějov-střed.

Autoři | Foto mdcr.cz

Štítky silnice, stavby, D46, Olšany, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.