pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Řidiči, dávejte pozor! Dopravu na Jesenicku a Šumpersku komplikuje mlha a rozbředlý sníh

Pokud se dnes ráno a během dne vydáváte autem do vyšších poloh na Jesenicku a Šumpersku, mějte se na pozoru. V těchto oblastech se totiž dnes v noci vyskytly smíšené přeháňky, které komplikují dopravu.

Na hustou mlhu a vrstvu rozbředlého a ujetého sněhu si dnes musí dát pozor řidiči, kteří vyjedou na Šumpersko a Jesenicko. Podle Ředitelství silnic a dálnic jsou silnice sjízdné se zvýšenou opatrností.

Jesenická zpráva silnic hlásí, že na Jesenicku od středních poloh v noci slabě sněžilo.  "Teď je tam mlha, ze které propadává mrholení. Na chemicky udržovaných silnicích můžou být ráno zbytky tající sněhové kaše," řekl dnes ČTK dispečer.

Situaci sledují také na Červenohorském sedle, které spojuje Jesenicko a Šumpersko. Od šesti set metrů výše pokrývá silnice ujetá vrstva sněhu, řidiči si proto musí dát velký pozor a jezdit opatrně.

V nižších nadmořských výškách na Jesenicku prší, i přesto musely být silnice chemicky ošetřeny, protože se teplota v současné době pohybuje kolem nuly a cesty by mohly namrzat.

Na Olomoucku, Přerovsku a Prostějovsku jsou silnice plně sjízdné a suché.

Autoři | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.