čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Na bludovském kopci se střetla dodávka s osobákem, záchranáři hlásí dva mrtvé

Včera v půl osmé večer se stala tragická dopravní nehoda na bludovském kopci u Šumperku. S osobním autem, které řídila osmnáctiletá řidička, se střetlo s protijedoucí dodávkou. Následky nehody byly devastující, dva lidé utrpěli těžká zranění neslučitelná s životem.

Nehoda se stala na takzvaném bludovském kopci o půl osmé večer. "Řidička, 18letá dívka ze Šumperska, jela s osobním motorovým vozidlem značky VW Passat ve směru od Bludova na Šumperk. Po projetí mírné levotočivé zatáčky dostala smyk, ve kterém přejela do protisměru. Zde se její vozidlo pravým bokem střetlo s přední částí protijedoucího vozidla značky Ford Transit. Po střetu skončila obě auta mimo vozovku," řekla o průběhu nehody policejní mluvčí Marie Šafářová.

Pro posádku Volkswagenu měla srážka devastující účinky. Osmnáctiletá řidička urpěla lehká zranění, její dva spolujezdci však dopadli hůře. "Na místě záchranáři  našli dva těžce zraněné lidi, kterým nemohli pomoci, a tři zraněné, které sanitky převezly na traumatologickou ambulanci šumperské nemocnice," řekl mluvčí záchranářů Pavel Vysloužil. 

"Při nehodě utrpěla řidička volkswagenu lehké zranění a její dva mladí spolucestující, dívka a chlapec, zranění smrtelná. Lehká zranění utrpěli také řidič a jeho spolujezdec ve fordu," upřesnila Šafářová.

Prá minut po nehodě se na místo dostavili i hasiči z požární  stanice Šumperk. "Hasiči ihned po svém příjezdu zahájili vyproštění uvězněných osob a v následujím čase asistovali při záchranně lidských životů lékařské pomoci Zdravotnické záchranné služby," sdělil tiskový mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Hasiči poté provedli úklid komunikace a zlikvidovali všechny nebezpečné látky. Komunikace byla zprůjezdněna až o půl dvanácté večer.

 

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.