čtvrtek 28. března 2024 Soňa

AKTUALIZOVÁNO: Řidič autobusu přehlédl šoféra u odstavené dodávky, muž střet nepřežil

Vážná dopravní nehoda autobusu a nákladního vozidla zablokovala v časných ranních hodinách tah mezi Olomoucí a Prostějovem. Jeden člověk při ní zemřel.

Dnes ráno kolem čtvrté hodiny vyjížděla posádka záchranářů k dopravní nehodě mezi Prostějovem a Olomoucí. Řidič autobusu s největší pravděpodobností přehlédl řidiče dodávky, který opravoval své auto. "Po příjezdu posádka zjistila, že při nehodě se vážně zranil sedmačtyřicetiletý řidič dodávky, kterého se i přes rychlý zásah nepodařilo oživit, další lidé se záchranářům postupně hlásili s lehkými zraněními (3x poranění hlavy, 2x poranění končetin a psychická reakce na trauma z nehody)," uvedl mluvčí ZZS OK Pavel Vysloužil.

"Silnici je z důvodu vyšetřování dopravní nehody uzavřena, policisté odklání dopravu na exitu Olšany," sdělila policejní mluvčí Marie Štrbáková.

"Hasiči asistovali při ošetřování lékařské pomoci Zdravotnické záchranné služby a provedli nutná bezpečnostní opatření. K místu byl přivolán hasičský evakuační autobus, ten ostatní cestující z místa nehody převezl na požární stanici do Olomouce, hasiči cestujícím poskytnuli do zajištění náhradní přepravy zázemí a teplé nápoje. Na požární stanici byl rovněž povolán psycholog Hasičského záchranného sboru a zajišťoval posttraumatickou intervenční péči cestujícím," sdělil Zdeněk Hošák, mluvčí hasičů.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.